UPDATE: Câștigătoarea concursului este ce-a de-a patra participantă, Maria Melania Rădulescu.

O felicităm și o rugăm să ne contacteze pe e-mail la adresa contact@bookhub.ro pentru a-și revendica premiul.

Vă mulțumim pentru participare și vă așteptăm și la următoarele concursuri!

Pe coperta IV a cărții găsim următoarele cuvinte:

Romanul de debut al lui Dinu Guţu se mişcă între două lumi – harnicii scriitori de proiecte ONG-iste şi ultraşii. În ambele zone, Guţu face treabă bună – disecă umanitatea forfotitoare a suporterilor dinamovişti, cu adversităţile, combinaţiile şi petrecerile pe care le fac cînd sînt în deplasări, şi dă la iveală strategiile cinice din industria atît de profitabilă a oamenilor frumoşi din ONG-uri: avem dimensiune romă în proiect? Cum să nu! Sînt incluse femeile? Nu se pune problema. Avem dimensiune LGBT? Aveeem. Realismul e pop, fără bovarisme dostoievskiene, dar cu atît mai eficient. Dacă în descrierea burgheziei civice se simte o oarecare ostentaţie demonstrativă, în survolul «ultimilor oameni» din galerii Guţu se lasă furat de poveste şi dă măsura talentului de scriitor – personajele au culoare, sînt conturate în tuşe concise, iar umorul e irezistibil. Sînt pasaje la care am rîs în hohote.” (Adrian Schiop)

Iată povestea «noilor rebeli fără cauză». Plictisiţi şi cinici, căutînd confuz ultima sursă de motivare nu pentru a trăi, ci pentru a supravieţui într-o lume tot mai vlăguită şi lipsită de sens. «Rebeliunea» care le mai dă sens este de fapt un refugiu în lucrurile mărunte de zi cu zi. Singura poveste mare care le-a mai rămas, singura insulă unde mai există viaţă, este galeria de fotbal. Un fotbal care trăieşte şi el din amintirea vremurilor de glorie. Volumul este o frescă succintă a unei societăţi şi a unei generaţii în derivă care caută să se salveze, caută un loc de refugiu şi sens. Oare cum o va face?” (Vasile Ernu)

copertaFata

Dacă sunteți curioși să vedeți cum a dat Dinu Guțu viață unei întregi lumi răspundeți la următoarea întrebare:

Cum credeți că reușește Dinu Guțu să împace demersul de cercetare (în domeniul antropologiei) cu statutul de ultraș (este membru al galeriei de ultrași Dinamo)?

Perioada de concurs: 12 februarie – 18 februarie.

Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți și va fi anunțat pe site și pe pagina de fb a BookHub în dimineața zilei de 19 februarie.

Nu se acceptă mai multe răspunsuri de pe aceeași adresă de e-mail sau de pe același IP.

Share.

About Author

6 comentarii

  1. Ma gandesc ca metodele si instrumentele de lucru din antropologie ii faciliteaza cunoasterea lumii si a oamenilor in general si a colegilor sai, din galerie, cu bunele si relele lor, vizibile si ascunse, in special.

  2. Blajan Iuliana on

    Bănuiesc că Dinu Guțu reușește să îmbine minunat partea de cercetare cu statutul de ultraș, dat fiind faptul că nu duce lipsă de material de studiu, iar acesta îi este chiar la îndemână.
    Cine știe ce studiu de caz de antropologie lingvistică sau culturală ar ieși din asta?!  Citind prezentarea cărții, n-am putut să nu gândesc la cărțile lui Radu Paraschivescu – „Noi vorbim, nu gândim” sau „Muște pe parbrizul vieții” 

  3. Péter Demény on

    Eu mă gîndesc la un răspuns aproape trivial, de tipul lui Dr. Jekyll și Mr. Hyde, dacă vreți, doar că aici Jekyll este un individ lucid care îl observă pe Hyde în toate acțiunile sale și îl și analizează la rece, cam ca în nuvela lui Dürrenmatt în care scriitorul care scrie romane polițiste superbe e ucigaș el însuși, omorîndu-l pe ziaristul care îl caută pentru un interviu.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura