UPDATE: Iată și câștigătorul:

Comentariul nr. 15 – Tudorancea Crina

Felicitări! Te rugăm să ne contactezi la adresa contact@bookhub.ro pentru a stabili cum vei intra în posesia premiului.

 

Vă mulțumim tuturor pentru participare și vă așteptăm și la următoarele concursuri!

 

Prințesa nemuritoare de Andri Snaer Magnason

Cum ar fi dacă am putea sări peste ziua de luni, peste zilele ploioase sau lunile friguroase de iarnă, peste crizele economice, și am păstra orele prețioase ale vieții numai pentru momentele minunate? Planeta a căzut pradă unei crize. Singura soluție e să te închizi în Time Boxes – capsule ale timpului – și să hibernezi, în așteptarea unor vremuri mai bune. Dar când câteva capsule se deschid prea devreme, lucrurile iau o întorsătură ciudată. Salvarea poate veni de la o bătrână misterioasă, Svala, care cunoaște povestea prințesei Obsidiana și a lucrurilor extraordinare pe care tatăl ei, regele Dimon, le-a făcut pentru a cuceri timpul și a-și păstra fiica veșnic tânără. Poate această poveste veche de un secol să fie cheia salvării umanității?

„Și împăratul a emis un decret. Îmbânzitorii de animale au primit descântece noi pe care să le șoptească animalelor. Stoluri de chire arctice s-au înălțat pe cer, în zboruri de recunoaștere; taurii au fornăit pe nări, lovind pămțntul cu copitele și coborându-și coarnele amenințător; rinocerii au mârâit, înarmați pentru luptă. Dimon și-a privit armata: erau de neînvins – animalele mugeau, sforăiau, mârâiau, țipau, răgeau și urlau. Păsări d pradă au împânzit cerul deasupra palatului. Împăratul Dimon a ridicat pumnul spre cer și a declamat:

– Vă credeți conducătorii lumii, dar lasă că vă arăt eu cine e cel mai măreț! Generali, adunați-vă trupele! Struniți rinocerii! Ascuțiți coarnele taurilor” Adăpați caii! Ascuțiți sulițele! Hrăniți rechinii! În numele fiicei mele, Obsidiana, o să cuceresc lumea!

Și spunând acestea, Dimon și-a sărutat micuța prințesă și a plecat cu armata lui. A urcat doisprezece munți, a traversat patru deșerturi, a străbătut păduri nesfârșite. A mers și a tot mers cale lungă să-i ajungă, mai departe decât pot adulmeca nările, mai departe decât pot auzi urechile, mai departe decât pot vedea ochii și chiar mai departe decât poate mintea să cuprindă.

După ce toate creaturile au plecat în cruciadă, orașul a devenit neobișnuit de liniștit și de tăcut. Micuța fetiță a fost lăsată în grija doicii Thordis, a celor o sută de doamne de companie și a armatei de o mie de soldați. Împăratul poruncise să fie cel mai fericit copil din lume. Exel se îngrijea de viața de la palat și experții lui calculau cu precizie ce este ce mai bine pentru un copil mic. Obsidiana era singura moștenitoare și fără ea toate cuceririle lui Dimon ar fi fost în van.”

Povestea lupului hoinar de Rosanne Parry

O poveste mișcătoare inspirată dintr-un un caz real!

Iute trăiește fericit în munți, cu haita lui: Mama și Tata, Ager, Năvală, Codiță și Cald. Dar o haită rivală le invadează teritoriul și Iute se trezește dintr-odată… singur! Deși e doar un puiandru, se vede nevoit să plece în lumea mare, în căutarea unui nou camin. Dar călătoriile lungi sunt pline de primejdii pentru un lup tânăr și singur – asta presupune să treci cu bine de vânători, autostrăzi și incendii. În plus, dorul de părinți și frați nu e ușor de îndurat și, cand singurul aliat e un corb, vânatul poate deveni o problemă serioasă. Cum poate supraviețui un lupușor?

„O aventură emoționantă și copleșitoare.”- Kirkus Review

„Merită un loc alături de Colț Alb și de celelalte romane clasice de aventuri.” – School Library Journal

„O aventură lirică și copleșitoare care elogiază frumusețea naturii.” – The Bookseller

„Un stol întreg de corbi se ridică din iarbă, croncănind. Vin la mine. Roiesc în jurul cărnii. Mă bucur să împart hrana cu ei. Iau bucățile care sunt partea lupului și mă pun pe înfulecat, în timp ce corbii ciugulesc.

Îl caut pe al meu printre ei, dar toți arată la fel. Îl chem, însă niciunul nu întoarce capul. Adulmec aerul, dar pentru mine toți corbii miros la fel. Corbul meu are o pată fără pene pe piept, cam ca linia albă de pe umărul meu. O caut și, când o găsesc, latru vesel un salut.

Corbul mănâncă și se ciorovăiește cu semenii lui de parcă n-aș fi acolo. De parcă o relație între un lup și un corb este imposibilă. De parcă toate zilele în care am călătorit împreună nu înseamnă nimic pentru el. Când umbrele se fac mai lungi și aerul se răcește, toți corbii se ridică la cer fără o privire înapoi. Își găsesc loc de culcare împreună de partea cealaltă a apei, departe de mine. Corbul meu are haita lui acum.

Am mâncat pe săturate. Este mai multă apă decât pot eu să eau, și totuși nu m-am simțit niciodată atât de gol. Știu, am știut mereu că un corb nu poate fi tovarăș de haită. Nicio pasăre nu-i poate lua locul lui Năvală ori lui Codiță. Cu siguranță nu pe al lui Cald. Și totuși am călătorit împreună. Am împărțit carne. Mi-a fost călăuză și însoțitor. Uguitul blând al porumbeilor și trilurile vesele ale pitulicilor nu mă îmbărbătează. Norii se fac aurii, portocalii și roz pe cerul de un albastru din ce în ce mai închis. Nici măcar frumusețea asta nu-mi poate ajunga tristețea.”

Oferim un premiu format din cele două titluri apărute la Editura Paralela 45 celei/celui care va răspunde la următoarea întrebare:

Numiți cel puțin o trăsătură de caracter pe care un copil o poate căpăta prin intermediul lecturării poveștilor.

Perioada de concurs: 06 – 10 ianuarie 2020.

Tragerea la sorți a câștigătoarei/câștigătorului se va realiza în dimineața zilei de 11 ianuarie, nu mai târziu de orele 12.

Numele câștigătoarei/câștigătorului va fi anunțat pe pagina de facebook a Bookhub.ro și pe site.

Se acceptă doar răspunsurile date sub formă de comentariu la articolul de pe site.

Nu se admit mai multe răspunsuri de pe aceeași adresă de e-mail.

Succes și vă așteptăm cu răspunsuri cât mai originale!

Share.

About Author

30 de comentarii

  1. Alina Hucai on

    Imaginatia bogata, spontaneitatea, o cultură generală mai solida, inteligenta mult mai dezvoltata etc.

  2. Poveștile dezvoltă imaginația, creativitatea, empatia, altruismul, precum și limbajul copiilor. Își îmbogățesc atât cultura generală, cât și logica, capacitatea de analiză, vorbirea curentă.

  3. Câteva dintre trăsăturile de caracter pe care le poate dobândi copilul prin lectura poveștilor ar fi blândețea, bunătatea și autocontrolul.

  4. Drăgoi Emil on

    BUnă ziua,
    Vorbiind din propria experiență… în primul rând ar fi: imaginația bogată și cultura generală, apoi creativitatea, bunătatea.

  5. Empatia si creativitatea sunt, cu siguranta, minunat dezvoltate de lecturarea cartilor.

  6. Daniela Guzu on

    Lectura este una dintre căile cele mai facile de cunoaștere a lumii, de a intra în relație directă cu personaje reale sau imaginare, de a-ți îmbogăți vocabularul, de a-ți forma un caracter frumos.Câteva dintre trăsăturile de caracter care pot fi formate prin intermediul lecturii sunt: bunătatea, curajurajul, perseverența, încrederea, compasiunea, toleranța.

  7. Păiuș Oana-Andreea on

    Lectura este cel mai frumos prilej pentru un copil, cu mintea frageda si insetata de cunoastere pentru a dobandi urmatoarele trasaturi de caracter: Atentie, Creativitate, Elocventa, Cumpatare, Ingeniozitate, Sensibilitate, Empatie si multe altele. Lectura reprezinta pentru orice copil, dar si adult, o oglinda prin care ne putem autocunoaste, imbunatati si invata lucruri noi pentru o continua dezvoltare personala!

  8. Ivan Nicoleta on

    Trăsătura de caracter pe care o poate avea copilul după lecturarea celor cărți, ar fi imaginația,/creativitatea. Din rezumatul cărților, par extrem de captivantă și cu siguranță vor fascina orice copil care le citeste.

  9. Tudorancea crina on

    Lectura dezvolta in caracterul copilului creativitatea, ii dezvolta puterea de a-si creea propria imagine si perspectivă a ceea ce citeste, sau chiar transpunandu-se el insusi in lumea creata in imaginatia sa, in majoritatea cazurilor, transformandu-si ceea ce a citit, in viata reala, lectura citita fiind o forma de ideal daca cartea citita ii place foarte mult, totodata isi dezvolta si partea artistica, la capitolul de actorie, daca acesta simte nevoia sa joace un joc de rol, sa imite personaje care l au impresionat sau cu care simte ca se aseamana.

  10. Feedback activ – constructiv ori de câte ori participă la rezolvarea unei sarcini.

  11. Catalina Ghitulescu on

    Povestil,e din care ni s-au prezentat cate un fragment, pot dezvolta fantezia, spiritul de aventura, curajul, empatia, prietenia chiar cu cei care nu iti sunt intru totul asemanatori.

  12. Cruceanu Florentina on

    Prin lectura isi pot dezvolta imaginatia,cunoasterea,isi pot forma caracterul

  13. Toleranta, acceptarea a aceea.ce e strain si.diferit, increderea in fortele.proprii si.in.bunatatea.celor.din.jur.

  14. Baltă Erika Denisa on

    O trăsătură de caracter pe care o poate dobândi un copil este înțelegerea vieții din altă perspectivă, iar a doua este dezvoltarea imaginației prin călătoria în lumea cărților și a poveștilor.

  15. Prin lectură creştem cu-adevărat mari şi puternici, isteți, curajoşi şi sensibili şi cu spirit de aventură. “Cine citeşte trăieşte mai multe vieți”, spunea cineva.

  16. Bună ziua!
    O trăsătură principală ar fi: dragostea pentru lectură, curiozitate, imaginație bogată, cunoaștere, îmbunătățirea vocabularului, cultură generală bogată.

  17. Pintea Felicia on

    Prin intermediul lecturării poveștilor copiii isi vor dezvolta imaginația, creativitatea, empatia, inteligenta, cunoasterea.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura