UPDATE  

Cu sprijinul partenerului nostru, Editura Meteor Press, suplimentăm numărul de premii și, astfel, vom avea 3 câștigători:

Comentariul nr. 10 – Anton Sava

Comentariul nr. 15 – Mihai Gabriel

Comentariul nr. 7 – Iulia Dromereschi

Felicitări! Vă rugăm să ne contactați la adresa contact@bookhub.ro pentru a stabili cum veți intra în posesia premiilor.

Vă mulțumim tuturor pentru participare și vă așteptăm și la următoarele concursuri!

Palatul trădărilor, urmarea romanului Vrabia Roşie (apărut la Editura Meteor Press), este „la fel de captivant şi plin de suspans precum cele mai bune filme de spionaj” (The Philadelphia Inquirer). Acţiunea romanului, plasată în Washington, Moscova, Paris şi Atena, este plină de momente care ţin cititorul cu sufletul la gură. Întâlniri clandestine în locuri camuflate, urmăriri, asasinate la comandă, trădări, violenţă, sex – sunt doar câteva dintre ingredientele ce creează o aură de autenticitate intrigii construite cu măiestrie de autor, Jason Matthews, el însuşi un maestru în arta spionajului.

Eroina romanului, căpitanul Dominika Egorova din Serviciul de Informaţii Externe al Federaţiei Ruse, se întoarce la Moscova, devine favorita preşedintelui Putin, supravieţuieşte unui atentat al forţelor iraniene, dejoacă planurile veninosului ei şef, scapă dintr-o ambuscadă a serviciului de contrainformaţii, salvează un agent dublu arestat, încercând în tot acest timp să se sustragă riscului de a fi demascată. Ceea ce nu se ştie încă este că Dominika, scârbită de Rusia oligarhică şi coruptă a lui Putin, lucrează pentru CIA. Iubirea dintre ea şi ofiţerul ei de legătură, agentul CIA Nate Nash, amplifică riscurile. Pasiunea lor este la fel de periculoasă ca şi trădarea. Intriga se complică, tensiunea este mereu în creştere. Şi de data aceasta, arta narativă a lui Jason Matthews oferă cititorului un prilej de autentică delectare.

Jason Matthews a fost ofiţer de operaţiuni în cadrul Directoratului de Operaţiuni al CIA. În cariera sa de peste 33 de ani, a activat în mai multe zone din afara ţării, specializându-se în colectarea de informaţii secrete de securitate naţională. A condus operaţiuni de recrutare împotriva unor ţinte din Uniunea Sovietică, Europa de Est, Orientul Mijlociu, Asia de Est şi Caraibe. Ca şef al diferitelor Staţii CIA din lume, Matthews a colaborat cu parteneri străini în cadrul unor programe antiproliferare a armelor de distrugere în masă şi contraterorism. Este autorul trilogiei Vrabia Roşie, Palatul trădărilor şi Candidatul Kremlinului; cel de-al treilea titlu va apărea în curând la Editura Meteor Press.

Oferim un exemplar din Palatul trădărilor de Jason Matthews, apărut la Editura ART celei/celui care va răspunde la următoarea întrebare:

Care sunt ingredientele cheie pentru un roman polițist foarte bun?

Perioada de concurs: 8 – 14 februarie 2020.

Tragerea la sorți a câștigătoarei/câștigătorului se va realiza în dimineața zilei de 15 februarie, nu mai târziu de orele 12.

Numele câștigătoarei/câștigătorului va fi anunțat pe pagina de facebook a Bookhub.ro și pe site.

Se acceptă doar răspunsurile date sub formă de comentariu la articolul de pe site.

Nu se admit mai multe răspunsuri de pe aceeași adresă de e-mail.

Succes și vă așteptăm cu răspunsuri cât mai originale!

Share.

About Author

46 de comentarii

  1. Bordei Delia Ionela on

    Ingredientele cheie pentru un roman polițist foarte bun sunt: crima bună, acțiunea, detectivul, pistele interesante si finalul neasteptat.

  2. Ramona Răican on

    Suspansul, răsturnările de situație, acțiunea bine gândită astfel încât să te ducă pe piste false, finalul surprinzător.

  3. Miruna Vasiliță on

    Analiză psihologică fină, atmosferă plină de mister și suspans, un ritm alert al narațiunii, final neașteptat.

  4. Naty Budu-Grati on

    Acțiune interesantă, personaje bine definite, locuri frumoase, suspansul, si poate, “răsturnare” de situație, adică un final la care chiar nu te așteptau nicidecum ! 🙂

  5. Iulia Dromereschi on

    Ingredientele esențiale pentru o intrigă polițistă reușită sunt un detectiv sau o detectivă cu lipici, un mediu neobișnuit și răsturnări de situație imprevizibile.

  6. Neculai Veronica Alexandra on

    Ingredientele cheie pentru un roman polițist foarte bun sunt crima perfecta alături de toate momentele de suspans și mister in care se descifrează crima dar și acțiunea care te face sa nu iti pierzi concentrarea pe roman si sa se dezvolte un mic detectiv in tine insuti.

  7. În primul rând, inteligenta autorului. Subiectul incitant, răsturnări de situație și finalul neașteptat. Personajul principal sa fie un bărbat cuceritor, cu un viciu sau mai multe (fumează, bea, este pasionat de femei), putin cinic si cu mult umor.

  8. Personaje bine creionate, inteligente și integrate bine în scenele de acțiune construite de autor.

  9. Mihai Gabriel on

    Ingretientele cheie pentru un roman politist bun sunt: 2 tipologii de persoaneje cu totul și cu totul diferite, crima care parca este de nerezolvat care sa se imparta in alte crime si tot asa ,sa fie cu suspans ,mult suspans,actiune sa se gaseasca,ajutoarele care par ca n am nicio treaba cu crimele dar sunt cei mai buni, aliații dar si dusmanii care sa i impiedice sa rezolve crimele dar si un final care sa ne lase cu gurile cascate

  10. Catalina Ghitulescu on

    Suspanse, situatii neprevazute si mai ales o actiune care sa te tina cu sufletul la gura pana in ultimul moment.

  11. Buzăianu Marinela Denisa on

    Ingredientele cheie pentru un roman polițist bun sunt acțiunea, suspansul, pentru a determina cititorii să elucideze singuri misterul existențial si creativitate.

  12. Tender Lavinia on

    Ingredientele cheie pentru un roman polițist bun sunt o acțiune care să te țină cu sufletul la gură,2 tipologii de personaje, mascarea faptelor într-un mister si un final cu totul neașteptat.

  13. Radulescu Mădălina on

    Ingredientele cheie pentru un roman polițist bun sunt acțiunea,suspansul și misterul.

  14. Delia Elena Vasile on

    Pentru o rețetă de succes , un roman polițist are nevoie de personaje captivante , o acțiune intensă si mult suspans.

  15. Popovici Loredana Ștefania on

    Din punctul meu de vedere, elementele care ar trebui să fie introduse în alcătuirea unui roman polițist bun care să țină cititorul captivat pana la ultimul cuvânt din carte sunt: elementele neprevazute care surprind cititorul și îi pune la încercare creativitatea pentru a se proiecta în universul cărții, misterul care conturează întreaga atmosfera și dinamica pentru a nu se contura o acțiune monotonă

  16. Țoni Gabriel on

    Părerea mea este că ingredientele unui roman polițist sunt: suspansul și acțiunea asemenea uni puzzle.

  17. O corecție necesară, volumul a apărut la Editura Meteor, nu Art. Misterul, situațiile psihologice, un pic de paranormal.

  18. Enache Florina on

    Ingredientele cheie pentru un roman polițist bun sunt: suspansul, acțiunea si personaje bune

  19. Bratosin Nadia Valentina on

    Ingredientele cheie pentru un roman polițist bun sunt acțiunea care trebuie să fie palpitantă, vie, cu personaje clasic conturate,
    misterul care are rolul de a te ține cu sufletul la gură si nu in ultimul rând, suspansul care te face cât mai curios, făcând astfel cititorul cât mai atent si cât mai interesat de romanul respectiv.

  20. Pascu Simona on

    Ingredientele principale pentru un roman politist care sa te faca sa-l mai citesti o data sunt: actiunea,suspansul si in special personajele

  21. Ingredientele cheie pentru un roman polițist bun sunt: suspansul,misterul, personajele complexe și acțiunea sa fie in prim plan

  22. Serban Andreea on

    Ingredientele cheie pentru un roman polițist bun sunt:personajele, suspansul și misterul.

  23. Pavel Mihail on

    Ingredientele cheie (caracteristicile principale) pe care un roman politist ar trebui sa le aiba pentru a fi considerat un roman bun sunt:inteligența infractorilor,diferite obstacole care ar trebui sa impiedice politistul(sau mai multi politisti) sa identifice cu usurinta infractorul,si alta caracteristica importanta,personajele.

  24. Cosmin Ionuț on

    Ingredientele cheie pentru un roman polițist bun sunt :acțiunea care trebuie sa aibă un suspans foarte bun si personajele.

  25. Ivan Nicoleta on

    Incredientul principal este suspansul cu care acțiunea te duce pe piste false și finalul te ia prin surprindere .

  26. in primul rand locul unde se petrece actiunea,(agreez asa zisul spirit englez ,dar nu numai)personaje care nu ies din comun initial dar care te surprind pe parcurs,persoane care se joaca cu mintea ta si se metamorfozeaza in functie de conjuctura si cel mai tare sa nu poti intrevede finalul.

  27. Ionel Annamaria on

    Sa fie cât mai captivant, greu de lăsat din mână și finalul să fie unul neașteptat.

  28. Mai întâi sa aibă un personaj principal captivant cu trăsături speciale, apoi sa aibă loc evenimente neașteptate, dar în același timp misterioase si în final puzzle-uri și jocuri ale minți. (poate și un minion care sa mai daruiasca haz lucrurilor)

  29. Dupa mine, ar fi atatarea curiozitatii prin situatii si personaje foarte bine conturate, care seamana cu realitatea asa cum o cunoastem.

  30. Personajele puternice, dar in limitele realului, intriga bine directionata, suspans real, autentic.

  31. Costel Petrea on

    Cred că ingrendientele cheie pentru un roman polițist sunt: actiunea, suspansul și inteligența personajelor.

  32. Gheorghidiu Andrei Stefan on

    Actiune, suspans, urmarire, labirint si un final neastebtat, nebanuit de interesant.

  33. Irimiciuc Elena on

    Ingediente cheie pentru un roma polițist: acțiune, conflict, suspans, final surprinzător, personaje credibile și mult mister.

  34. Andreea Elena on

    Actiune, suspans, personaje spumoase, impuscaturi si evadari ca in filme 🙂 aaa si o relatie nepotrivita: politist(a) / infractor 🙂

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura