Spectacolul Căsătoria, în regia lui Piotr Șereșveski, va juca pe scena Academical Drama Theatre din Pskov, Rusia, în cadrul Festivalului Pușkin, pe data de 10 februarie 2019. Spectacolul are o distribuție formată din Andreea Tănase, Carmen Lopăzan, Rareș Andrici, Luminița Erga, Laura Anghel și Isabela Neamțu, și este rezultat al celei de-a treia ediții a Laboratorului de Teatru DENS (septembrie 2018), coordonat de Oleg Loevski și organizat de Teatrul Nottara din București. Laboratorul de Teatru DENS, în cadrul căruia regizori ruși lucrează cu actori români, este unul dintre cele mai de succes proiecte ale Teatrului Nottara, multe dintre spectacolele produse în cadrul Laboratorului intrând în repertoriul teatrului.

Căsătoria, în regia lui Piotr Șereșevski, este o reinterpretare în cheie modernă a poveștii lui Gogol, în care rolurile masculine și cele feminine sunt inversate – fata de măritat din povestea lui Gogol este, în spectacolul regizorului rus, „băiatul de măritat”, dar interpretarea nu se face în travesti, identitatea de gen fiind păstrată. Acest joc imaginat de Șereșevski își propune să accentueze anumite aspecte valabile și în timpul lui Gogol, și în prezent: nevoia de afecțiune, de comunicare reală cu celălat, dar și teama de singurătate și de respingere, dublată de frica asumării responsabilității.

Piotr Iurevici Șereșevski s-a născut în anul 1972 la Leningrad. Este scenarist, dramaturg, regizor de teatru și de film. A absolvit Academia de Artă Teatrală din Sankt-Petersburg, Facultatea de Regie. Și-a făcut ucenicia la Teatrul Național din Londra. A montat peste 50 de spectacole pe texte foarte variate, în diverse teatre din Petersubrg și din alte orașe din Rusia. A scris 4 piese de teatru, 5 scenarii de film, povestiri. Are numeroase nominalizări la Premiile Naționale „Masca de Aur“, inclusiv în anul 2017, la șapte categorii pentru spectacolul Unchiul Vania de A.P. Cehov, care a fost și premiat la Festivalul Regional „Primăvara Teatrală“.

Share.

About Author

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura