Surorile zăpezii: Secretul șoimului argintiu (volumul I) de Astrid Foss

Prințesele Magda, Ida și Hanna își serbează ziua de naștere, dar părinții lor întârzie la serbare. Neliniștite, surorile descoperă că au fost luați prizonieri de mătușa lor Veronika, teribila Vrăjitoare a Tenebrelor.

Scopul ei este să pună stăpânire pe Luminile Mereu-Schimbătoare și să domnească peste insula Nordovia. Vor putea prințesele să îi țină piept și să-și salveze părinții?

Surorile zăpezii: Trandafirul de cristal (volumul II) de Astrid Foss

Magia reginei Freya scade pe zi ce trece. Pentru a-și salva mama, prințesele trebuie să se aventureze în munții înzăpeziți, în căutarea trandafirului de cristal.

Cu Vrăjitoarea Tenebrelor mai decisă ca oricând să le oprească, vor putea face față cu bine călătoriei periculoase?

Vârsta recomandată – 8 ani+

Cărțile pot fi cumpărate de aici sau de aici.

***

Clubul Exploratorilor. Maşinăria de bezele (1) de Bobbie Peers

Ilustrații de Sandra Steffensen

Ella şi Felix au o misiune: să afle de ce nu mai funcţionează maşinăria de bezele. Dar nu e deloc simplu când ai de înfruntat o bandă de piraţi piranha, înarmaţi până-n dinţi. Vor reuşi cei doi exploratori să-i învingă? Nu uita: în lumea lor totul e posibil!

Clubul Exploratorilor. Tunul cu ţestoase (2) de Bobbie Peers

Ilustrații de Sandra Steffensen

Ella şi Felix aterizează în deșert, unde a început, din senin, să plouă cu țestoase. Nu le ia mult să descopere că în spatele atacului stau temuții pirați piranha. Vor putea ei să-l înfrunte pe teribilul lor general și să pună capăt atacului? Nu uita: în lumea lor totul e posibil!

***

Bobbie Peers este unul dintre cei mai de succes autori de cărţi pentru copii din Norvegia. Regizor şi scenarist, a câştigat Palme d’Or la Cannes.

Sandra Steffensen este ilustratoare, cu experienţă în domeniul filmelor de animaţie şi al jocurilor video.

Vârsta recomandată – 6 ani+

Cărțile pot fi cumpărate de aici sau de aici.

***

Biroul de investigații nr. 2. Operaţiunea Omul Negru de Jørn Lier Hørst

 Ilustrații de Hans Jørgen Sandnes

În Câmpul Neted apar niște gropi misterioase. S-ar părea că cineva sapă după o comoară. Dar cine? Tiril, Oliver și Opti trebuie să afle, și încă repede.

Biroul de investigații nr. 2. Operaţiunea Nor de furtună (ediție cartonată) de Jørn Lier Hørst

Ilustrații de Hans Jørgen Sandnes

La Elvestad au început furturile. Cineva dă spargeri misterioase. Tiril, Oliver și Opti sunt pe urmele autorilor. Îi vor prinde?

***

Jørn Lier Hørst este scriitor. A lucrat însă ca detectiv în poliție. Experiența i-a folosit mai târziu la crearea captivantelor mistere din cărțile lui. Crime, jafuri, amprente, urme de sânge și de praf de pușcă, mari mistere, minciuni și taine de nepătruns – acestea sunt la ordinea zilei într-o secție de poliție și sunt în mare măsură prezente și în cărțile lui.

Jørn Lier Hørst este considerat unul dintre cei mai buni autori de romane polițiste din Norvegia.

Hans Jørgen Sandnes este desenator de cărți și de filme de animație. Împreună cu echipa lui din studiourile Sandnes Media a ilustrat o mulțime de cărți. A început să deseneze de la o vârstă fragedă și a realizat primul film de animație la 10 ani.

Vârsta recomandată – 8 ani+

Cărțile  pot fi cumpărate de aici sau de aici.

Share.

About Author

Editor-coordonator Bookhub.ro. Câteva dintre pasiunile mele le găsiți reflectate în cele scrise aici. Muzica, teatrul și literatura își găsesc drumul, cum-necum, spre mintea, inima și sufletul meu. Am nevoie de frumusețea acestora reflectată în forme sonore, producții teatrale sau cărți foarte bune, astfel încât să (re)descoper oamenii așa cum sunt: frumoși.

Comments are closed.

%d blogeri au apreciat: