Începând cu luna noiembrie, Laboratorul de Artă da startul unor ateliere în mai multe zone artistice, de la teatru, dans, muzică, fotografie.
Atelierele se adreseaza atât celor care .i-au urmat pâna acum pasiunea ce nu le-a dat pace, cât și celor care nutresc o curiozitate, o atracție către aceste arte și au curajul să pornească la drum, în această călătorie de explorare.
Prima călătorie este în lumea fotografiei, alături de Vlad Eftenie.

Credit foto: Vlad Eftenie

Atelierul de fotografie street&urban propune apropierea și deschiderea observatorului, în plan uman,  spre acele dimensiuni greu accesibile ale spațului urban și arhitectural înconjurător. Vom dezvălui ingredientele care alcătuiesc multitudinea de planuri ale orașului, sub incidența temelor  compoziționale specifice fotografiei de stradă.
Atelierul de fotografie street&urban se va desfășura în 3 acte:
Începe cu o prelegere despre oraș și ingredientele sale, viziune fotografică, compoziție, timp, emoție,  moment de grație, imersiunea fotografica și portretul urban – concepte dezvoltate după o metodă  proprie de lucru și studiu teoretic. Se vor introduce concepte specifice genului de fotografie  prezentat, se va aborda tehnica fotografierii în oraș și se vor analiza imagini ale genului fotografic  urban. (Aceasta întâlnire va avea loc luni, 19 noiembrie, de la orele 18.00, desfășurare – 3 ore).
Partea a doua – individuală, este dedicată abordării fotografice practice a orașului, într-o reală  imersiune urbană. Va fi o ocazie de confirmare și de descoperire a misterelor locurilor parcurse, de  conștientizare a valorilor cadrului cotidian și a propriilor reacții în fața acestora, prin exercițiu fotografic. (Între cele 2 întâlniri, fiecare participant descoperă orașul prin propriile fotografii).
În partea a treia se vor analiza portofoliile participanților prin discuții libere menite să îmbogățească, prin prisma viziunii fiecărui participant, cunoașterea orașului și înțelegerea aprofundată a genului fotografic street&urban (Această întâlnire va avea loc luni, 26 noiembrie, de la orele 18.00,  desfășurare – 3 ore).

Credit foto: Vlad Eftenie

Este necesar ca fiecare participant să dețină fie un aparat foto digital, fie un telefon mobil. Atelierul  se încheie cu o expoziție ale celor mai bune fotografii realizate de participanți, expoziție ce va putea fi admirată de toți cei ce pășesc în spațiul creativ – Qreator.
Pentru mai multe detalii organizatorice și modalități de înscriere, află mai multe pe:
https://www.facebook.com/events/258028681567876/
19 noiembrie și 26 noiembrie, începând cu orele 18.00, vă invitam cu drag să ne bucurăm de un  context creativ și practic în arta fotografiei.

Credit foto: Vlad Eftenie

………………………………………………………………………………
Vlad Eftenie este lector dr. arhitect al UAIM București, autor al unor numeroase studii teoretice  având ca subiect fotografia street&urban, autor al unor numeroase expoziții de fotografie, premiat în  cadrul Sony World Photo 2014, propune și susține numeroase workshopuri cu natură experimentală  în domeniul fotografiei street&urban.
Web:
https://www.facebook.com/vlad.eftenie
http://veftenie.blogspot.ro/
………………………………………………………………………………

Laboratorul de Artă este o organizație care are ca scop crearea și promovarea proiectelor culturale de impact din România. Aducem artiștii și publicul împreună și promovăm cultura în topul valorilor personale, demonstrându-i importanța în evoluția societății. Creăm experiențe de învățare prin artă cu scopul creării unui nou public, informat, care recunoaște și se implică activ în inițiative culturale.

Web:

https://www.facebook.com/laboratoruldearta/?ref=br_rs

www.laboratoruldearta.ro

………………………………………………………………………………

Qreator by Iqos, este un catalizator al creativităţii în societate. Misiunea Qreator pe scena locală este aceea de a deveni locul geometric al creativităţii bucureştene, spaţiul unde ideile prind formă, acţiunile le potențează, iar vocile le fac remarcabile. Qreator pune la dispoziţia creatorilor un spaţiu colaborativ şi resurse tehnologice de top pentru ca viziunile lor să devină realitate. Este punctul de întâlnire al celor mai creative minţi din România contemporană: spaţiul în care tot ce are mai valoros trecutul se îmbină cu tot ce are inovator prezentul.

Web:

https://www.facebook.com/qreatorbyiqos/

https://www.qreator.ro/

Share.

About Author

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura