Beatitudine (eseu politic), de Cosmina Moroșan, apărută în colecția de poezie Vorpal a editurii Nemira, se lansează luni, 26 iunie, de la ora 20.00, în Brașov, la Tipografia (invitați: Svetlana Cârstean, Adrian Lăcătuș, moderator: Robert Elekes) și marți, 27 iunie, de la ora 19.00, în Sibiu, la Librăria Humanitas Constantin Noica (invitat: Ștefan Baghiu). 

”În era post, nu căutați sensul, mai ales nu căutați să înțelegeți. Îmbibați-vă de consecințele a ceea ce a fost, beatitudinea fără motiv e sensul și e peste tot, în cele mai absurde, nesemnificative, neașteptate combinații, în mixul dj-ului dezabuzat, dar lucid, care știe unde ar fi putut fi sau unde a fost cândva frumosul. Fiindcă în era post totul conviețuiește cu totul și nu există discriminare de niciun fel, cu atât mai mult estetică. Și despre toate astea le zice atât de bine Cosmina Moroșan. Bine ați venit închaosmosina! Voi, toți cei care intrați aici, lăsați deoparte orice speranță de a întâlni ceva poetic familiar.” Svetlana Cârstean

”Preoteasă, deejayiță, escortă afectivă, muceniță kinky care te lucrează la zona incertă, la mezzo bass. Survolează feminitatea şi relaţionările cu o formulă în care îmbină prospețimea percepției cu post-ironia, navighează finuț printre formule hedoniste, luminițe și tripuri. Îmi vine să citez la greu, dar până la urmă fiecare își ia de aici ce vrea și ce poate, ca-n viață. O să fac totuși un spoiler alert: a doua secvență e cu gura uscată de ură în abundență și exces. Vă las să descoperiți și să absorbiți beatitudinea în toată complexitatea ei.”  Andrei Dósa

Cosmina Moroșan s-a născut în 31 octombrie 1989, Dorohoi. A absolvit Facultatea de Litere, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca. În prezent este doctorandă la Școala de Studii Literare și Lingvistice, Cluj, cu o teză despre Schizanaliza literaturii performativ-postumane. A publicat poeme, cronici și traduceri în revistele literare: Steaua, Familia, Echinox, Astra, Hyperion, Tribuna, Arta și este prezentă în antologii precum: Literatura potențială (2006), Deranj (2011), Antologia de poezie contemporană Echinox (2011), Alții (2012), Maraton de poezie feminină (2013). A debutat cu volumulAgesexlocationPLS, Editura Vinea (2006). Experimentează performance-ul prin muzică și artă vizuală sub pseudonimul de Morfolina. Lucrează, împreună alții, la crearea platformei nomad-digitale “Cooperativa pasională” – web hipercomunitar culturalo-activist.

 

Share.

About Author

2 comentarii

    • Avatar photo
      bookhub.ro on

      E un comunicat de presă pe care l-am postat exact așam cum l-am primit. Cred că participarea la eveniment ar satisface curiozitatea.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura