Scriitoarea Cristina Andone, autoarea volumului “Enescu şi hora razelor de soare”, apărut recent la editura Nemi, va susţine un turneu de promovare a cărţii, iar primele oraşe în care aceasta se va întâlni cu copiii sunt  Timişoara, Cluj, Iaşi, Sibiu, Braşov, Constanţa şi Galaţi.

Copiii, părinţii şi bunicii sunt invitați să participe la ateliere de carte, poveşti şi muzică enesciană, expoziţii de costume populare.  Gazde le vor fi scriitoarea Cristina Andone, iedul Gheorghiţă, prinţesa Maruca şi, bineînţeles, maestrul Enescu.

 

Am vrut să cobor muzica clasică de pe piedestalul aurit al culturii înalte. Să o curăț de praful snobismului, al extazului mimat. Să o democratizez. Să o aduc într-o zonă a firescului, direct pe raftul cu jucării. Am pornit de la ideea că muzica are personalitate; exact acest caracter e ceea ce un copil poate recunoaște spontan, ca pe un brand obișnuit. După câțiva ani de cercetare, am conturat o metodă numită „Audit de Brand Muzical“, pe care am cernut-o în povești prietenoase, cu miez. Muzica nu va salva lumea. Dar o va face mult, mult mai frumoasă. Cristina Andone

 

Programul complet al evenimentelor:

Marţi, 30 mai, ora 18.00 – Librăria La două bufniţe Timişoara

Joi, 1 iunie, ora 11.30 – Librăria Humanitas Cluj Napoca

Miercuri, 7 iunie , ora 18.00 – Librăria Cărtureşti Palas Mall Iaşi

Sâmbătă, 10 iunie, ora 11.30 – Librăria Humanitas Sibiu

Duminică, 11 iunie, ora 11.30 – Librăria Humanitas Braşov

Sâmbătă, 17 iunie, ora 11.30 – Librăria Cărtureşti City Park Mall Constanţa

Duminică, 18 iunie, ora 11.00 – Festivalul Naţional al Cărţii AXIS LIBRI Galaţi

Colecţia Poveşti din Pădurea Muzicală reprezintă o serie de poveşti pentru copii ale căror personaje principale sunt cei mai mari compozitori ai lumii. Cărţile, original illustrate de Adriana şi Sebastian Opriţa şi Thea Olteanu, îi vor „împrieteni” pe copii cu muzica clasică, oferindu-le, într-un mod accesibil, informatii esentiale pentru cultura lor generala.

Parteneri: Ameropa, Cutaden Bebe, Napolact, Samsung

Share.

About Author

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura