Editura Spandugino are plăcerea să vă invite la o serie de evenimente de lansare a noutăților sale editoriale din primăvara anului 2017, evenimente care vor avea loc în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest 2017, în perioada 24–28 mai 2017:

C. D. Zeletin – Scrieri 6. Poezie italiană

Invitați vorbitori: Smaranda Bratu Elian și Lavinia Spandonide

› Vineri, 26 mai 2017, ora 16:00, la Scena Agora, Pavilionul C4

Solomon Marcus – Răni deschise 6. Eu doar întreb

Invitați vorbitori: Mihai Dinu, Vasile Burlui, Sanda Golopenția, Mina Rusu și Lavinia Spandonide

› Sâmbătă, 27 mai 2017, ora 13:00, la Scena Agora, Pavilionul C4

Sanda Golopenția – Fluviul Alfeu sau despre exil și întoarceri

Invitați vorbitori: Doina Jela, Mircea Martin, Dan C. Mihăilescu și Lavinia Spandonide

› Sâmbătă, 27 mai 2017, ora 14:00, la Scena Arena, Pavilionul C1

Editura Spandugino la Bookfest 2017


C. D. ZELETIN
C. D. Zeletin este medic, biofizician, poet, eseist şi traducător de poezie italiană şi franceză. Doctor în ştiinţe medicale, Zeletin este autorul unor tratate şi manuale de biofizică, precum şi a numeroase lucrări ştiinţifice din domeniul medicinei nucleare, criobiofizicii, citospectrofotometriei şi al modelării cibernetice a proceselor biologice.. Din 1991 este preşedinte fondator al Societăţii Medicilor Scriitori şi Publicişti din România, iar din 1994 este membru al Academiei de Ştiinţe Medicale. A fost decorat de Președinția României cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Ofiţer (2000) și cu Ordinul Național „Meritul Cultural” în grad de Cavaler (2011). În 2012, i se decernează titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași. Ca scriitor, a debutat în 1960 în revista Luceafărul, iar editorial în 1964, cu volumul de traduceri a Sonetelor lui Michelangelo. Talentul său deosebit de traducător din poezia italiană și franceză, tălmăcirile sale elegante și inspirate ale unor opere lirice de o vădită dificultate au fost recunoscute și răsplătite prin premii naționale și internaționale: în 1965, primeşte Premiul de carte și Medalia de Aur la Edinburgh, Anglia, pentru Sonete de Michelangelo, iar în 1991, Premiul Uniunii Scriitorilor pentru traducerea integrală a capodoperei lui Baudelaire, Florile răului.


SOLOMON MARCUS
Academicianul Solomon Marcus este autorul unei opere științifice impresionante prin anvergura sa teoretică, diversitatea tematică și pronunțatul său caracter interdisciplinar. A publicat peste 50 de volume în România, multe din ele fiind traduse în Europa și în afara ei, şi aproximativ 400 de articole în reviste ştiinţifice sau de specialitate. Aria sa de cercetare cuprinde diverse domenii ştiinţifice, de la analiza matematică, informatica teoretică, teoria măsurii şi topologia generală, până la lingvistică, istorie şi filozofia matematicii, poetică, semiotică şi aplicaţii ale matematicii în ştiinţele naturii sau în ştiinţele sociale. În 1993 a fost ales Membru Corespondent al Academiei Române, iar din 2011 devine Membru Titular. Încă de la începutul carierei sale, Solomon Marcus a dat dovadă de un interes profund pentru problemele educaţiei şi de o puternică voinţă de a reforma şcoala şi de a regândi principiile care stau la baza sistemului de învăţământ.


SANDA GOLOPENȚIA
Profesor emerit la Brown University din Providence (SUA), Sanda Golopenția se numără printre figurile intelectuale cele mai importante ale exilului românesc, cu contribuţii notabile în domeniul lingvisticii, semioticii literare, antropologiei şi sociologiei. După absolvirea Facultăţii de Filologie a Universității din București în 1961, obţine titlul de doctor al aceleiași universități în 1969. Între 1961 și 1980 lucrează în cadrul Institutului de Folclor, al Centrului de Fonetică și al Institutului de cercetări etnologice și dialectologice şi predă cursuri de lingvistică și semiotică la Universitatea din București. În 1980 emigrează în SUA, iar un an mai târziu este profesor la departamentul de Studii Franceze de la Brown University din Providence, cursurile sale fiind axate aici pe pragmatica teatrală. Pe lângă cele 20 de volume de autor şi cele peste 200 de articole apărute în reviste internaţionale prestigioase, a mai coordonat şi editat 19 volume ce au în general ca temă Școala Sociologică de la București, un loc aparte ocupându-l lucrările părinţilor ei, sociologii Anton Golopenţia şi Ştefania Cristescu-Golopenţia.


Despre Editura Spandugino
Editura Spandugino, fondată în 2008, promovează un model cultural al calității. Ne-am propus să acordăm importanță și să dăm amploarea cuvenită instituției mentoratului, a dialogului și a recuperării memoriei. Viziunea noastră este strâns legată de convingerea că fără înțelepciunea provenită din experiență, fără modele, fără consolidarea unui țesut bazat pe valori profund umane între indivizi și fără o cultură a dialogului, nicio comunitate nu poate să supraviețuiască. Pariul nostru este accesul spre universalitate și ieșirea din limitele particularului, prin îndepărtarea prejudecăților și a barierelor culturale de orice fel. În politica noastră editorială de promovare a cărților și autorilor, ținem mult la prezența autorilor în cadrul protocolului de lansare a cărților, conștienți fiind de cât de mult avem de învățat unii de la alții.

Share.

About Author

Comments are closed.

%d blogeri au apreciat: