O apariție inedită în capitala unde tangoul are rădăcini adânci. Tangotic aduce pe scena Palatului Bragadiru, tangoul argentinian si romanța în fuziune cu elemente jazz, rock și afro, precum și un repertoriu original de tangouri românești, sâmbătă, 18 martie, de la ora 19:00.

Tangotic este un proiect muzical de Tango Nuevo, iar Tango nuevo nu este încă un stil de tango, ci reprezintă creșterea, dezvoltarea și îmbogățirea tangoului, acesta indreptandu-se astfel spre o nouă dimensiune.

La baza repertoriului Tangotic stă tangoul argentinian si romanța în fuziune cu elemente jazz, rock și afro. Repertoriul este alcătuit din muzica traditională argentiniană (tango si milonga în piese precum Garganta con arena, Malena, Oro y plata etc), romante si tangouri românești ce includ structuri pe măsuri de tango, milonga, candombe specifice din Argentina, in piese precum „Rita”, „Nu se poate”, „ Zaraza” etc.

‘’Tangotic reprezintă treapta cea mai înaltă de abstractizare în reflectarea realității interioare, prin muzică și poezie.’’ (Anastasia Suru – Tangotic)

O alta față a repertoriului cuprinde tangouri originale ce își câștigă unicitatea prin abordarea abstractă a realității interioare in piese precum, Romanta celor ce se vand, As de Trefla, Luna etc. Repertoriul e condus, prelucrat si elaborat dintr-o perspectivă actuală a ceea ce reprezintă tangoul argentinian azi, de muzicianul Jose Almar.

‘’Suntem amestec de real si fantezie! Suntem un acord în minor cu al șaselea simț!

Ne vedem acolo, unde lumea când închide ochii, cerul își aprinde stelele…’’

(Anastasia Suru – Tangotic)

Cu un parcurs original, Anastasia Suru, actrița cu baze solide în interpretarea tangoului, își împarte viața între zbor și cântec. Și-a oferit șansa de a călători și de a cunoaște alte culturi, îmbrățișând meseria de însoțitor de bord, ce i-a deschis usor drumurile spre țara tangoului. În urma întâlnirii cu tangoul chiar în Buenos Aires în vara anului 2019, Anastasia își îmbunătățește semnificativ calitățile în arta interpretarii de tango. Începând cu anul 2020, ea pune bazele unui concept inedit în București si devine solista trupei Tangotic alături de Jose Almar și Ati de Chile.

Cunoscut pentru versatilitatea sa în domeniul artelor, José Almar poate fi descris ca un tânăr renascentist al secolului XXI: cântăreț, chitarist, dansator de tango, pictor, actor, designer digital, profesor și lista poate continua. Născut în Buenos Aires, Argentina, în 1984, a făcut primii pași în domeniile artistice în 1996. Muzică și dans, din 1999. Din 2006, José a călătorit în întreaga lume și a predat pe 3 continente, în peste 20 de țări și în prea multe orașe pentru a fi enumerate.

Născut la Santiago de Chile, într-o familie de artiști, Ati vine pentru prima dată în România in 1994. S-a specializat in percuție afro-americană, având debutul său profesional în 1996, alături de Nicu Patoi și Platonic Band, urmând o serie largă și vastă de colaborări diverse, de la N.S.K la Jazz Unit, de la Vama Veche la Loredana Groza, de la VH-2 la Mandinga sau Urma, etc.

Geo Vișan a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică Bucureşti „I.L.Caragiale”, secţia actorie. De-a lungul timpului a avut numeroase colaborări în teatru cu actori și regizori precum: Cristi Juncu, Radu Gabriel, Tania Filip, Marcel Iures, Stefan Lupu, Ioana Macarie, Graham Vick, Florin Vidamski, Gigi Caciuleanu etc. Este acrobat al Școlii Funny Circus și câștigător al premiului “Cea mai bună actriță’’, „GalaTanărului Actor”, 2020 . De asemenea este câstigatoarea Campionatului Sportiv World Pole, 2021, calificată pentru etapa mondială si campioană națională în 2022 la World Pole, categoria sport si locul 2 Artistic.

www.palatulbragadiru.ro 

www.teatrulgodot.ro 

Accesul la eveniment se face începând cu ora 18:00.

Palatul Bragadiru – Calea Rahovei 147-153, sector 5, București

***

În vara anului 2021, Teatrul Godot, unul dintre cele mai iubite și cunoscute teatre independente din București și-a mutat sediul într-o clădire istorică aproape de centrul Bucureștiului – Palatul Bragadiru. În vara anului 2022, Teatrului Godot i se alătură în acest demers cultural, The Great Hill și BulevART, formând, începând cu vara anului 2022, ceea ce pe viitor va fi cunoscut drept un hub cultural Bucureștean de referință – The Great Hill Society Club. Astfel, muzica, teatrul, expozițiile și vinul vor crea la Palatului Bragadiru un loc în care oamenii se vor întâlni, atât pentru artă, cât și pentru degustările inedite a peste 60 de etichete de vin românesc, originar din regiunea viticolă Dealu Mare, puse la dispoziție pentru pasionații de enologie si frumos.

Parteneri media: Radio Guerrilla

Parteneri ticketing: Bilete.ro, Iabilet.ro, MyStage.ro

Share.

About Author

Avatar photo

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura