Fracturi e un roman al minciunilor. Implicit, și al urmărilor acestora. Subiectul debutează cu o mașină care lovește în plin un grup de pietoni, în centrul Bucureștiului. Unul dintre supraviețuitori, de meserie manipulator media, profită de panica din jur pentru a fugi de la fața locului. Curând, mustrările de conștiință îi provoacă insomnii și îl determină să ia legătura cu familia uneia dintre victime, aflate în comă. Pentru a-și ascunde identitatea și intențiile, sugerează că ar fi fost vechi prieten cu acesta. E prima minciună dintr-o serie care îl va pune în fața mai multor conflicte.

Fragment:

Te-ai oferit, înaintea Caterinei, să mă conduci spre ieșire. Cuvintele pe care mi le-ai șoptit, înainte de a-mi ura o seară liniștită, m-au ținut treaz peste noapte. „Pe mine nu mă poți păcăli atât de ușor ca pe cumnată-mea.” Ai făcut referire la presupusa întâlnire cu Damian din ziua atentatului sau mi-ai dat de înțeles că nu te convinsese nimic din interpretarea mea? Am contraatacat cu o replică destul de uzuală. „Nu vreau să păcălesc pe nimeni.” Imediat ce am rostit-o, mi-am dat seama că îmi contraziceam cea mai mare parte din existență. Doar că de astă dată, pe lângă conștientizarea că păcălirea altora îmi alimenta stilul de viață (și conturile bancare), am trăit senzația că mă aflam la rândul meu printre cei trași pe sfoară, de același individ lacom și lipsit de scrupule. Nu era un sentiment plăcut.

Credit foto: arhiva prsonală a autorului

Mihail Victus (n. 1986) a obținut numeroase premii literare pentru proză, dintre care: Marin Preda (2018), Ioan Slavici (2017), Radu Rosetti (2015). Începând cu 2006, a publicat proză în diverse reviste: Tribuna (2017), Iocan (2016), Ateneu (2015), Actualitatea literară (2011) etc. În 2018 a fost inclus pe platforma 100 Absolut Artists. Alte detalii: mihailvictus.eu

Romanul Fracturi poate fi comandat de pe site-ul editurii Vremea (https://edituravremea.ro/colectii/autori-romani/fracturi). În cel mult două săptămâni va apărea și în librării. 
Share.

About Author

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura