Va prezentăm Istoria Televiziunii române prin prisma emisiunilor de divertisment „dirijate’’ de Titus Munteanu cât și momente de neuitat cu Toma Caragiu, Tudor Vornicu, Dem Rădulescu, Marius Țeicu, Tamara Buciuceanu, Stela Popescu și mulți alți artiști de mare calibru ai României !

Titus Munteanu – O viață în televiziune istorisește povestea înființării Televiziunii Române, parcursul ei pe perioada 1956-2004 și activitatea marelui realizator de televiziune, Titus Munteanu. Documentarul prezintă materiale din arhiva TVR nepublicate încă, programe tv din perioada anilor ’70-’04 și face referire și la contribuția pe care au avut-o directori ai Societății Române de Televiziune precum Tudor Vornicu, regizori precum Alexandru Bocăneț, artiști precum Angela Similea, Dida Drăgan, Anda Călugăreanu, Marius Țeicu, Tudor Gheorghe,  formația Phoenix, actori precum Toma Caragiu, Dem Rădulescu, Stela Popescu, Tamara Buciuceanu, referințe despre ‘’Școala Vedetelor’’ și multe alte informații despre trecutul societății românești în perioada comunistă.

Când privarea de libertate, dictatura, cenzura și sărăcia sunt lucruri normale în România în vremea comunismului, viața celui mai cunoscut regizor TV din Televiziunea Română devine o provocare.

Proiectul independent a început în 2018 prin eforturile regizoarei Victoria Baltag în parteneriat cu Televiziunea Română și conține materiale din arhiva Societății Române de Televiziune, interviuri cu membri ai familiei Munteanu și prieteni ai acestuia, fotografii și materiale video din arhiva de familie a lui Titus Munteanu, părți dintre cele mai cunoscute emisiuni de divertisment ale TVR în perioada 1970-2004.

Regizoarea împărtășește că

am fost contactată de români de pretutindeni din țară și din străinătate interesați să vadă acest film care prezintă emisiunile orchestrate de către Titus Munteanu și momente memorabile cu artiști  iluștri care au rămas pururi în istoria divertismentului românesc. Am cerut sprijin pentru distribuție în acest sens Centrului Național al Cinematografiei (CNC), însă nu am primit niciun răspuns până la acest moment.’’

Filmul a fost realizat fără buget, din dorința de recunoaștere a unor nume remarcabile ale trecutului artistic românesc și din deziderat pentru educație, istorie, cultură.

Victoria Baltag, care a regizat, de asemenea, bine-cunoscutul film artistic „Experimentul Pitești”, este o regizoare din România. Deține o diplomă în Sociologie și  una  în Jurnalism, ambele la Universitatea din București. În 2010, a obținut un master în Management și Marketing Internațional la Academia de Studii Economice din București, iar în 2011 a finalizat un master în Film, Istorie și Televiziune la Universitatea din Birmingham. În prezent, este cursantă a Școlii Doctorale la Universitatea Queen’s din Belfast, Marea Britanie

Share.

About Author

Avatar photo

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura