București, 2 iunie 2019 La standul editurii Cartea Copiilor din cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest 2019 au fost disponibile peste 100 de titluri, ce au beneficiat de reduceri speciale de 25-30%.

Topul celor mai vândute cărţi la editura Cartea Copiilor:

  • „Jurnalul din cutiile de chibrituri”, de Paul Fleischman, cu ilustraţii de Bagram Ibatoulline: Aflată în vizită la străbunicul ei, o fetiță găsește o colecție neobișnuită de cutii de chibrituri. În fiecare cutie se află o amintire și o poveste.

  • „Chemarea mărilor”, de Ali Mitgutsch: Cu foarte multe informații istorice bine documentate, cu planșe pline de culoare și cu mult umor, Ali Mitgutsch ne poartă prin povestea fascinantă a navigației.

  • „Plimbarea domnului Pleaşcă”, de John Burningham: Domnul Pleașcă pleacă la plimbare cu barca și toată lumea vrea să vină cu el. Nu e prea mult loc, dar dacă pasagerii sunt înțelegători, va fi o plimbare frumoasă și liniștită pe râu. Dar… dacă nu?

  • „Superiepure”, de Stephanie Blake: A fost odată un Superiepure. Când mama îi spunea: „Ce-ai de gând să faci azi, iepurașul meu?” el răspundea:  „Mami, zău așa, eu nu sunt un iepuraș. Sunt Superiepure! Superiepurii prind bandiți, doar știi foarte bine!”. Dar până și Superiepure are nevoie uneori de mămica lui.
  • „O casă mai mică decât o cutie”, de Julia Donaldson, cu ilustraţii de Axel Scheffler: O bătrânică este nemulţumită de mărimea casei sale şi cere sfatul unui înţelept. Acesta găseşte imediat o soluţie, pe cât de amuzantă, pe atât de eficientă.

  • „Vesta şoricelului”, de Yoshio Nakae, cu ilustraţii de Noriko Ueno: Un șoricel are o vestă nouă, tricotată de mama lui. E roșie și îi stă foarte bine cu ea. Atât de bine, încât vor și alții s-o probeze: rața, maimuța, foca, leul, antilopa, chiar și elefantul. S-o probeze, de ce nu? Ce s-ar putea întâmpla?
  • „Ăsta e al meu!, deMichen Van Zeveren: În junglă, un brotac dă peste un ou. Dar și șarpele vrea oul, și vulturul, și varanul… Intră în scenă şi elefantul, care pune paie pe foc. Ce se va întâmpla cu oul până la urmă?
  • „Licurici îşi caută amici”, de Eric Carle: Un licurici abia venit pe lume pornește în noapte să-și caute prieteni. Dar nu e chiar atât de ușor să-i găsească. Luminile pe care le vede licărind și către care se îndreaptă plin de speranță se dovedesc a fi altceva, nu alți licurici.

  • „Cei şapte papă-lapte”, de Mary Ann Hoberman, cu ilustrații de Marla Frazee: Cartea ne vorbește despre viața de familie așa cum este în realitate. Cu copii frumoși și buni, dar uneori capricioși și neînțelegători, și cu părinți care fac tot ce pot de dimineața până seara, dar uneori ajung la limită.
  • „Roată, roată prin lumea toată”, de Richard Scarry: În lumea sa cea veselă, Richard Scarry ne poartă pe toate continentele și ne invită să cunoaștem o mulțime de țări și orașe prin întâmplări pline de umor și ilustrații care abundă în detalii.

Despre editura Cartea Copiilor

Cartea Copiilor, prezentă de 12 ani în peisajul editorial din România, este una dintre cele mai iubite edituri de cărți pentru copii. De la început, Cartea Copiilor s-a dovedit a fi o deschizătoare de drum prin inițiativa curajoasă de a publica pentru prima dată în limba română unele dintre cele mai valoroase titluri din literatura universală pentru copii. Cartea Copiilor a oferit micilor cititori, în premieră, operele unora dintre cei mai buni scriitori: Astrid Lindgren, Eric Carle, Julia Donaldson, Dick Bruna, Richard Scarry, Roger Duvoisin, Arnold Lobel, Elsa Beskow, Peter Sís și mulți alții. De altfel, Cartea Copiilor îşi propune să traducă cât mai multe titluri din literaturi mai puţin cunoscute copiilor de la noi, cum ar fi cea suedeză, finlandeză sau japoneză.

Prin alegerea cu grijă a titlurilor, autorilor și ilustratorilor, Cartea Copiilor încurajează lectura de la o vârstă fragedă, educarea gustului literar și construirea unei culturi vizuale complexe, alături de stimularea creativității și a spiritului critic, dezvoltarea capacității de a gândi liber și formarea unei atitudini deschise și tolerante. Mai multe detalii despre cărțile editurii Cartea Copiilor sunt disponibile la www.carteacopiilor.ro.

 

Share.

About Author

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura