„BELVEDERE. Cincisprezece conversaţii cu artişti contemporani” se doreşte un prim pas către o mai bună înţelegere a perspectivei de ansamblu a istoriei artei româneşti în context internaţional. Cartea cuprinde discuţii cu artişti români contemporani importanţi şi reprezentativi, atât în plan local cât şi internaţional, ai ultimelor cinci decenii, activi în perioada cuprinsă între 1960 şi 2010. De asemenea, cartea propune, pe de-o parte, un punct de perspectivă asupra unor privelişti speciale pe care le oferă arta în general şi, pe de altă parte, cincisprezece puncte de „vedere frumoasă” ale fiecăruia dintre cei cincisprezece artişti intervievaţi, în particular.

Lista artiştilor pe care îi veţi regăsi în carte: Marius Bercea, Cătălin Burcea, Nicolae Comănescu, Adrian Ghenie, Teodor Graur, Dumitru Gorzo, Ion Grigorescu, Adriana Jebeleanu, Gili Mocanu, Ciprian Mureşan, Dan Perjovschi, Şerban Savu, Mircea Suciu, Sorin Tara, Roman Tolici.

Lansarea cărţii are loc joi, 19 martie, începând cu ora 19.00, la Librăria Cărtureşti-Verona. Alături de autoare, Adina Zorzini, se vor afla şi câţiva dintre artiştii intervievaţi în carte: Cătălin Burcea, Nicolae Comănescu, Teodor Graur, Ion Grigorescu, Mircea Suciu, Sorin Tara şi Roman Tolici. Evenimentul va fi moderat de Magdalena Mărculescu, director editorial al Editurii Trei.

Adina Zorzini – n. 1982 – este critic de artă şi curator; din 2005 până în prezent, a publicat peste 100 de articole de specialitate, atât în presa scrisă locală cât şi în cea internaţională; în 2006, a absolvit Facultatea de Istoria şi Teoria Artei din cadrul Universitaţii Naţionale de Artă Bucureşti; începând cu anul 2010, a iniţiat şi organizat seria de întalniri publice dedicate artelor vizuale Arta La Perete; în 2012, a deschis la Bucureşti propria galerie de artă contemporană, Zorzini Gallery; din 2013 până în prezent, este membră a comisiei de profesionişti a Târgului Internaţional de Artă Contemporană Art Market Budapest din Ungaria.

Share.

About Author

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura