OPEN HOUSE MADRIGAL – CANTUS MUNDI

Credit foto: Sorin Mircea Vasilescu

Sâmbătă, 14 mai, cu ocazia Nopții Muzeelor, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi au invitat publicul să îi treacă pragul pe Aleea Dealul Mitropoliei nr. 11, la OPEN HOUSE MADRIGAL – CANTUS MUNDI.

Credit foto: Sorin Mircea Vasilescu

Publicul a putut descoperi arhitectura originală a monumentalei vile și interioarele sale spectaculoase și, de asemenea, a putut face o incursiune în istoria și evoluția Corului Madrigal, ilustrată prin expoziții de costume, fotografii, partituri și alte elemente de referință pentru memoria celebrului ansamblu coral.

Această prezentare necesită JavaScript.

Experiența vizitatorilor a fost completată vizual de scenografia de lumini ce a îmbrăcat venerabila clădire de pe Dealul Mitropoliei și mai ales sonor, prin recitalurile corale susținute LIVE de peste 200 de copii din corurile Programul Național Cantus Mundi.

Această prezentare necesită JavaScript.

*
Vila Sacha Roman, actualul sediu al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și al Programului Național Cantus Mundi, a fost realizată după planurile celebrului arhitect Albert Popper și construită în 1924 de către juristul și publicistului român Sacha Silberman Roman (1885 – 1967), personalitate notabilă a Bucureștiului interbelic, care a deținut pentru o perioadă și funcția de secretar al lui Nicolae Titulescu. Datorită caracteristicilor sale, imobilul se încadrează în categoria vilelor unicat ce caracterizeză Bucureștiul de început de secol XX, cu o arhitectură originală ce îmbină cu eleganță elemente bizantine, gotice, neo-românești dar și inserții inspirate din culele oltenești.

Această prezentare necesită JavaScript.

Share.

About Author

Avatar photo

Născut în 1969, cu un master specializarea construcții civile din cadrul Universității Tehnice de Construcții București absolvit în 1998. Pasionat de București, fotografie, literatură. Rubrica se vrea a fi o invitație virtuală/vizuală prin Bucureștiul de altădată.

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura