Echipa de la Chişinău a Agenţiei „URMA ta” a ales din cartea „VINIL” de Igor Guzun textul „100 de chestii pe care le poţi face cu o carte” şi l-a transformat într-un infografic, într-o iniţiativă de promovare a lecturii.

indexCartea „VINIL”, lansată recent la Chişinău, a atras elogiile unor personalităţi precum ministrul moldovean al Culturii Monica Babuc, scriitorii Vasile Ernu şi Maria Şleahtiţchi, autorul britanic al cărţii „Grand Bazar Romania” Mike Ormsby, promotoarea evenimentelor K Lumea Nata Albot sau magistratul Alexandru Tănase, absolvent al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Fragment din cartea „VINIL”, de Igor Guzun

O poţi citi. O poţi dărui. O poţi povesti. Sau o poţi uita.

O poţi deschide sau închide ca pe o ușă sau o fereastră.

O poţi mirosi.

O poţi scrie, la urma urmei.

Sunt atâtea și atâtea lucruri pe care un om le poate face cu o carte, încât despre asta poţi scrie chiar o carte.

O poţi purta cu tine în călătorie. Și uneori, ca să ajungi acolo și să te simţi bine, ai nevoie doar de pașaport și de o carte pe care să ţi-o închidă omul drag pentru a-ţi da altceva în schimb: un sărut, o plimbare, un pahar, o îmbrăţișare sau ceva mai mult. Și după ce trec toate acestea, tot cu o carte în mână rămâi.

O poţi pune în dulap ori poţi sprijini dulapul ca să nu se răstoarne.

Într-o carte poţi păstra niște bani sau după ea – o sticlă de coniac.

Cartea.

O poţi împrumuta, știind chiar că sunt puţine șanse s-o vezi înapoi.

Un om poate face atâtea și atâtea cu o carte. Și aici lista rămâne deschisă, unde fiecare își poate mărturisi experienţa.

Acum mă întreb ce nu poate să facă un om cu o carte?

Un om nu poate să urască o carte.

Dar cei care le-au ars? Îmi poate replica cineva.

Au fost și dintre aceștia, dar ei nu erau oameni.

Cartea „VINIL” de Igor Guzun, lansată recent la Chişinău, poate fi găsită acum pe Bestseller.md, în librăriile „Librarius”, „PRO NOI”, „Cartier”, „Cartea” S.A, pe Elibraria şi la art-salon „molDeco”.

Igor Guzun (n. 1968) este scriitor, editor şi director al Agenţiei „URMA ta”. Primii 10 ani de jurnalism şi apoi următorii 10 de profesorat la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării s-au sedimentat în mai multe cărţi şi manuale la care Igor Guzun este autor şi co-autor: „Un ziar în şapte zile” (2007), „Jurnalismul în situaţii de criză” (2010) sau „Interpretarea datelor statistice în jurnalism” (2013). Împreună cu echipa sa de la „URMA ta” a lansat, în 2012, portalul www.stiripozitive.eu.

Share.

About Author

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura