Cum arată întâlnirea dintre un fascinant vis de iarnă și o făgăduință plină de speranță?

Cu siguranță este încărcată de candoare, gingășie și sensibilitate, după cum demonstrează „Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele” de la Teatrul „Gulliver”.

 Spectacolul ce are la bază textul semnat de Matei Vișniec, cel mai cunoscut dramaturg român contemporan, dezvăluie, astfel, o poveste duioasă despre prietenie, generozitate, despre puterea și bucuria de a dărui.

Viziunea regizorală a lui Stelian Stancu, prezintă călătoria Omului de zăpadă, în căutarea Soarelui, un drum al descoperirii sensului vieții și al transformării. Caracterul antitetic al întâlnirii dintre Omul de zăpadă și Soare accentuează întocmai insolitul acestei mult așteptate întrevederi, care culminează cu un vis fascinant de iarnă, o transformare magică, prin făgăduința mărețului Soare: „Te-am transformat în vis și vei fi un vis viu, visul preferat al copiilor”. Astfel, finalul spectacolului păstrează speranța vie, menține deschis ciclul continuării și esența vieții: a rămas ””o mică inimă roşie, luminoasă, care palpită”.

Muzica originală a lui Eugen Dan Drăgoi completează formidabil tabloul hibernal, cu accente sprintene și jucăușe, iar elementele de scenografie realizate de Mihai Pastramagiu, definite prin culoare și expresivitate, evidențiază întocmai specificul sensibil al poveștii și gingășia personajelor.

Spectacolul „Omul de zăpadă” de la Teatrul GULLIVER poartă mesajul fascinant și emoționant al cunoașterii vieții, prin iubire.

Ca de obicei, biletele pentru spectacol se achiziționează online, accesând link-ul http://bilete.teatrul-gulliver.ro sau secțiunea ”Bilete” din site-ul instituției: www.teatrul-gulliver.ro, sau de la sediul teatrului, în ziua spectacolului, înainte de începerea reprezentației, în limita locurilor disponibile.

Share.

About Author

Avatar photo

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura