În cadrul proiectului ÎNTÂLNIRI  TEATRALE/ NottDependent, organizat de Primăria Municipiului București, prin Teatrul Nottara, Teatrul Coquette va juca patru spectacole pe scena Teatrului Nottara, primul dintre acestea propunând publicului o comedie romantică spumoasă, EU, TU și COPACUL sau ȘAH MAT de Gabriel Costan. Valeria Cristia, Gabriel Costan, sub coordonarea scenică a Ruxandrei Bălașu, construiesc o poveste de dragoste care se naște întâmplător, pe o bancă în parc, prezentată prin trei momente-cheie din viața unui cuplu: întâlnirea, încercarea și finalul. Din această întâlnire destinsă și amuzantă, cu tatonări, tachinări și ironii se conturează portretele a două personaje – EA și EL -, în care îi putem recunoaște pe cei din jurul nostru sau chiar pe noi înșine. Spectacolul este programat pe 9 octombrie, de la ora 20:00, la Sala George Constantin.

     Proiectul ÎNTÂLNIRI TEATRALE/ NottDependent reprezintă o premieră în peisajul cultural bucureştean/național și s-a născut din dorința de a crea o uniune de breaslă, al cărei scop este susținerea creațiilor teatrale valoroase, sprijinul real și promovarea artiștilor independenți, pe care restricțiile impuse de contextul pandemic i-au adus în imposibilitatea desfășurării activității. În perioada septembrie – decembrie 2020, cu posibilitatea prelungirii pe toată durata pandemiei, Teatrul Nottara, cu cele două săli ale sale, va fi gazda unei serii de companii independente: Teatrul de Artă, Teatrul Apropo, Teatrul Arte dell’Anima, Teatrul Coquette, Doctors Studio, Four Atitude Explorer SRL.

Un spațiu independent recent apărut pe harta culturală a Bucureștiului, Teatrul Coquette a fost deschis în 2014 la inițiativa Ruxandrei Bălașu (actriță) și a lui Ingrid Bonța (regizoare), cu susținerea artistului vizual Daniel  Divrician. Dedicat teatrului independent, dar deschis și experimentelor și evenimentelor culturale diverse: expoziții de artă, concerte, performance-uri, cursuri și ateliere, Teatrul Coquette își propune să funcționeze ca platformă de întâlnire, comunicare și lansare pentru artiștii independenți. Din dorința de a stimula curiozitatea unei game cât mai diverse de spectatori față de vocile tinere și autentice din zona teatrului independent, repertoriul teatrului include atât spectacole pentru adulți pornind de cele mai multe ori de la texte contemporane,  cât și pentru copii, inspirate din povești clasice. De asemenea, din repertoriul dedicat copiilor fac parte și spectacole în limba germană și engleză.

Share.

About Author

Leave A Reply