Asociaţia pentru Creativitate porneşte într-o nouă călătorie iniţiatică în şcolile bucureştene.
Proiectul „Întâlnire c-un balaur” își propune să ofere o experiență transformatoare pentru adolescenți, combinând puterea de reflecţie a lecturii cu expresivitatea modelajului în lut. Într-o perioadă de schimbări rapide și provocări interioare, acest proiect inovator oferă elevilor un spațiu sigur și creativ pentru explorarea sinelui și dezvoltarea personală. Alături de scriitori şi ceramişti consacraţi, elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 150, ai Şcolii Gimnaziale “Orizont”, ai Colegiului Naţional “Ion Neculce” şi cei ai Liceului Teoretic “Dimitrie Bolintineanu” vor descoperi că balaurii sunt şi ei super-eroi care îi pot ajuta să se înţeleagă mai bine, să gestioneze emoţiile şi să dea frâu liber creativităţii.
„Întâlnire c-un balaur” este un proiect cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) şi este conceput special pentru adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, o etapă a vieții marcată de conflicte interioare și căutarea identității. Iniţiativa Asociaţiei pentru Creativitate își propune să le ofere adolescenților instrumente pentru a-și înțelege și gestiona emoțiile, simbolizate de metafora „balaurului interior”.
“În cadrul atelierelor din proiect, ne vom concentra pe relația adolescenților cu emoțiile negative, cu super-puterile lor negative, ca să valorificăm diversitatea și mecanismele de asumare a personalității ca întreg de elemente, nu doar de calități și de succese. Vom pleca în această explorare de la lectura cărților și discutarea personajelor negative cu scriitorii, dar și de la interacțiunea cu artiștii ceramiști coordonatori. Estimăm așadar un impact terapeutic, în raport cu universul de emoții negative și pozitive pe care le trăiesc, și un impact inovator în raport cu etapa care li se așterne în față.”, a declarat Alina Tudor, preşedinta Asociaţiei pentru Creativitate
Au răspuns invitaţiei de a participa la acest proiect scriitorii: Adina Popescu, Lavinia Branişte, T.O. Bobe şi Dan Sociu. Iar artiştii Bianca Boeroiu, Maria Cioată, George Dragomir și Ciprian Ariciu vor coordona atelierele de ceramică. Le mulţumim!
Aşadar, în proiectul „Întâlnire c-un balaur”, literatura face echipă cu ceramică, iar tinerii sunt invitați ca prin intermediul literaturii și al modelajului să-și descopere adevăratul eu. Balauri sauFeți-Frumoși, copiii de ieri îşi descoperă puterea, și-o acceptă în ipostaza de adolescenți și pornesc într-o călătorie inițiatică spre adultul din ei.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național.
AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.
Vă invităm să ne urmăriţi pe:
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100060538154490
https://www.facebook.com/asociatiaptcreativitate
Instagram: https://www.instagram.com/asociatiapentrucreativitate