Teatrul Arte dell Anima în parteneriat cu Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” vă invită la spectacolul „Fotograful Unirii” de Denis Dinulescu, regia Felix Crainicu în datele de 24 și 25 ianuarie, orele 19:00 la sediul Centrului Cultural din strada 11 iunie, nr. 41! Data de 24 ianuarie celebrează Unirea Principatelor Unite din 1859, primul pas către Marea Unire din 1918!

Spectacolul prezintă povestea fotografului Samoilă Mârza, fotograful ce a realizat singurele 6 fotografii existente de la momentul unirii din 1918. Suntem în anul 1967, 1 decembrie, în frizeria sărăcăcioasă a lui Mârza. Fără să o știe, fotograful unirii își trăiește ultimele ore din viață.

La televizor, curg emisiuni legate de orice altceva în afara marelui eveniment de la 1 decembrie. Durerea lui Mârza este mare, dublată de frustrarea că viața a fost nedreaptă cu el. În frizerie, Mârza și soția lui își spun povestea, adevarată și traită la fața locului. Clientul îi ascultă fascinat. Ceea ce vedem pe ecran este real, dar cumva rece, sec, istoric. În contrast puternic, povestea spusă pe scenă este înflăcărată, romantică, plină de idealuri mărețe.

Într-o dinamică vie, avem numeroase treceri în timp: schimbări între prezentul din frizerie și trecutul în care Mârza și soția sa sunt martorii evenimentelor de la Alba Iulia.

Metaforic, finalul aparține fiicei celor doi, România. O fată caldă, cu viitorul înainte, cu dorința de a oferi celor din jur tot ce are mai bun – candoare, iubire, omenie și onestitate.

Distribuție: Vlad Lință, Dorin Enache, Cezara Munteanu

Text: Denis Dinulescu

Regie: Felix Crainicu

Scenografie: Ruxandra Manolovici

Light & sound design: Alexandru Bibere

Producție video: Radu Crăciun

Flaut: Ștefania Istrate

Durata: 60 minute fără pauză

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile cu rezervare în prealabil la telefon 0733.060.033, e-mail: teatru@artedellanima.ro sau printr-un mesaj pe pagina de Facebook – Teatrul Arte dell’Anima.

 

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura