FEST – FDR – S.O.S. 2020 intră pe ultima sută de metri. Încă două zile de festival, încă două spectacole – două evenimente a căror diversitate dă măsura privirii exhaustive a selecției din acest an.

Prin urmare, marți, 29 septembrie, de la ora 20, la Sala 2, Teatrul ACT din București prezintă un spectacol marca Alexandru Dabija: Moș Nichifor, după Ion Creangă. Moș Nichifor este un spectacol despre întâlnirea dintre două generații și confruntarea între două feluri de a vedea lumea: una conservatoare, ironic-tradiționalistă și una modernă, agresivă în fragilitatea ei. Cu umorul debordant care, de fiecare dată, lasă loc reflecției, regizorul face din nou echipă cu un mare actor – Marcel Iureș, căruia i se alătură actrița Ruxandra Maniu. Spectacolul este recomandat spectatorilor peste 12 ani.

MOS NICHIFOR – credit foto Cristian Munteanu

Miercuri, 30 septembrie: ultima zi a lunii, ultima zi de festival. Ultimul spectacol al FEST-FDR – S.O.S. 2020, programat la Sala 2 de la ora 20, este Constantin de Alexandru Popa, în regia lui Tudor Lucanu, o producție a Teatrului Național din Târgu Mureș. Așa cum declară însuși regizorul, spectacolul urmărește povestea lui Constantin Brâncoveanu dincolo de mit, într-o pendulare continuă între tragedia omului și comicul moravurilor, între atunci și acum, între lumea materială și cea spirituală. Spectacolul este, de asemenea, o ocazie de a aduce împreună pe scena festivalului doi actori care, în perioade diferite, au fost recompensați cu nenumărate aplauze de spectatorii Teatrului Național din Timișoara: Nicu Mihoc și Richard Balint. Spectacolul este recomandat spectatorilor peste 14 ani.

Biletele se pot achiziționa online pe www.tntimisoara.com sau de la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic), al căror orar de funcționare este, pe întreaga durată a festivalului, zilnic între orele 11 și 19.

Share.

About Author

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura