Teatrul Dramatic „Fani Tardini” invită publicul la spectacolele programate săptămâna aceasta.

Miercuri, 11 mai 2022, la ora 19:00, Teatrul Grivița 53 București prezintă pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” spectacolul DRAGOSTEA DUREAZĂ 3 ANI sau MEGA PETRECERE DE DIVORȚ după Frederic Beigbeder, dramatizarea și regia: Chris Simion-Mercurian, scenografia: Iolanda Mutu Jr.

În distribuție: Tudor Istodor (Marc Marronier, proaspăt divorțat), Mirela Zeța (Anne Marronier, soția trădată), Vlad Logigan (Jean Georges, prietenul lui Marc) și Andreea Șovan (Alice, amanta).

„99,99% dintre spectatori trăiesc povestea spectacolului, deși nu au curajul sa recunoască. Un spectacol… CU MULTĂ IRONIE ȘI UMOR… Râzi de mori o oră și jumătate, după care plângi o viață întreagă! Un spectacol care nu te lasă indiferent. Dacă ești căsătorit, ai toate șansele să divorțezi. Dacă încă nu te-ai căsătorit… poate că nu o să o faci niciodată. Dacă ești divorțat… îți reamintești cum a fost când erai căsătorit… iar dacă nu ești în nici una din cele trei situații… tot o să te regăsești cu siguranță în această piesă”, spun cei de la Teatrul 53 București.

DRAGOSTEA DUREAZA 3 ANI – Teatrul Grivita 53 Bucuresti

Spectacolul DRAGOSTEA DUREAZĂ 3 ANI durează 90 de minute.

Sâmbătă, 14 mai 2022, la ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul O REPETIȚIE MOLDOVENEASCĂ de Costache Caragiali, regia: Cristian Ban, scenografia: Andreea Săndulescu, asistență regie: Lavinia Eiler. Spectacolul a avut premiera luna trecută.

În distribuție: Radu Horghidan (Caragiali), Ionuț Moldoveanu (Greceano), Oana Mogoș (Domnișoara Marghiolița), Elena Anghel (Domnișoara Homiceanu), Vlad Ajder (Idieru), Ștefan Forir (Bonciu), Răzvan Clopoțel (Anton), Florin Toma (Boian), Cristina Uja Neagu (Doamna Mase) și Cristian Gheorghe (Directorul Mase).

Având la bază piesa „O repetiție moldovenească sau Noi și iar noi” publicată în 1844 de Costache Caragiali, spectacolul spune povestea plină de umor și candoare a uneia dintre primele trupe de teatru în limba română din Moldova secolului al XIX-lea.

„E vorba despre una dintre primele trupe de teatru din România și mi se pare că e un moment bun să recontextualizăm acest text și să ne punem în locul acelor oameni pentru care munca lor conta foarte mult. Niște oameni simpli care, chiar dacă erau în Iași în mijloc de secol XIX, se credeau cumva buricul pământului, la fel cum ne credem și noi de multe ori – facem spectacole de teatru, avem premiera și credem că acolo e centrul universului”, declară regizorul Cristian Ban.

O REPETITIE MOLDOVENEASCA  – Teatrul Dramatic Fani Tardini Galati

Spectacolul O REPETIȚIE MOLDOVENEASCĂ este produs în cadrul Proiect 9. Teatru Românesc Contemporan.

Reprezentația durează 110 minute.

Duminică, 15 mai 2022, la ora 19:00, Teatrul „Victor Ion Popa” Bârlad prezintă pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” spectacolul SLUGĂ LA DOI STĂPÂNI de Carlo Goldoni, regia: Bogdan Hușanu, decor: Sandu Maftei, costume: Iuliana Maftei. Producția Teatrului din Bârlad a avut premiera în noiembrie 2020.

În distribuție: Cristian Todică (Truffaldino), Oana Florea (Clarice), Sorin Ghiorghe (Lombardi), Simon Salcă jr. (Silvio), Diana Hatmanu (Beatrice), Lucian Arhire (Florindo), George Sobolevschi (Brighella), Irina Cocea (Smeraldina) și Alex Savu (Pantalone).

„Cum ajungi să servești doi stăpâni în același timp? Câtă vreme va trece până-și vor da seama stăpânii? Ce se va întâmpla, dacă-și vor da seama? Să nu ne grăbim cu răspunsurile, pentru că Goldoni a scris acest text în urmă cu aproape trei sute de ani. Altfel funcționa pe atunci Facebook-ul și altele erau relațiile dintre oameni și dintre clasele sociale. Spus în două feluri, mai simplu sau mai elevat, Slugă la doi stăpâni e un text despre șmecheria omului simplu sau o poveste despre cum să complici cu seninătate o situație ce ține de cerințele umane cotidiene”, declară regizorul Bogdan Hușanu.

SLUGA LA DOI STAPANI – Teatrul Victor Ion Popa Barlad

Spectacolul SLUGĂ LA DOI STĂPÂNI durează 105 minute.

Biletele la spectacole pot fi cumpărate online de pe bilete.fanitardini.ro sau de la Agenția Teatrală din Domnească 59. Informații și rezervări: 0758 049 850.

Share.

About Author

Comments are closed.

%d blogeri au apreciat: