Micul dinozaur care învaţă să asculte de părinţi

0

Între cele patru cărţi cu care Editura Nemi (imprint al Editurii Nemira) şi-a deschis porţile se află şi cărticica aceasta scrisă de Valentin Nicolau şi desenată superb de Alexandru Ciubotaru. Este inclusă în categoria 3+ şi poate fi citită de către copiii care tocmai învaţă să citească, datorită literelor mari, dar şi de către părinţii care vor să-şi înveţe copiii de ce e bine să fie ascultători.

E o problemă cu care, probabil, se confruntă orice părinte: copilul său se satură să tot asculte, să afle mereu că nu are voie să facă anumite lucruri şi, la un moment dat, se hotărăşte să procedeze după cum îl duce capul. Micul dinozaur Bronto s-a plictisit să se joace singur în pădure şi să nu-i aibă alături pe prietenii lui dragi, Diplo, Stega, Tyrano şi Tricer, drept pentru care pleacă în căutarea lor. Prin pădure. Singur. Vă imaginaţi că această idee n-are cum să rămână fără consecinţe.

Ce se întâmplă cu Bronto? Prin ce încercări trece şi cum va înţelege că părinţii lui îl învaţă numai de bine?

Sigur, vei afla răspunsurile citind cartea lui Valentin Nicolau. E o lectură numai bună pentru cele 10-15 minute de linişte de dinaintea somnului, pe care le poţi petrece alături de copilul tău. Pilda este clară:

„Ei (n.m. adulţii) au fost ca voi, au păţit multe, ştiu ce este bine pentru puii lor şi de ce anume să-i ferească, până vor creşte atât de mari, încât să-şi poată purta singuri de grijă.”

De aici ar putea porni o întreagă discuţie legată de momentul în care părinţii simt că „puii” lor sunt suficient de mari ca să-şi poată purta siguri de grijă, dar acesta este, desigur, subiectul altor cărţi, eventual de self-help ori self-improvement.

Mult succes, Editura Nemi!

Data apariției: martie 2016
Colecția: Nemi
ISBN: 978-606-758-590-2
Autor: Valentin Nicolau
Ilustrator: Alexandru Ciubotariu
Format: Paperback cu flapsuri
Dimensiuni: 27 x 27 cm
Nr. pagini: 28
Editura: Nemi

cumpără cartea

 

Despre autor

Absolvent de Jurnalistică ("Lucian Blaga", Sibiu) şi de academie militară (tot Sibiu), scriu de câţiva ani despre cărţi pe diverse bloguri - acum mă mai găsiţi la constantinpistea.ro - şi, recent, prin reviste (Accente şi Timpul).

Lasă un comentariu