Diseară, la Ateneul Român, iubitorii de jazz sunt invitați la un eveniment de excepție: concertul susținut de Lucian Ban (pian) și Mat Maneri (violă). Cei doi artiști vor interpreta lucrări de pe albumul Transylvanian Dance, lansat la prestigioasa casă de discuri ECM Records, un proiect muzical profund inspirat de cântece populare culese acum o sută de ani de Béla Bartók.

Biletele sunt disponibile în număr limitat pe www.oveit.com sau direct la linkul https://oveit.com/hub/event/concert-de-jazz-G38ba17j , iar întregul calendar al Stagiunii 2024/2025 poate fi văzut aici https://filarmonicaenescu.ro/ro/evenimente.

După concertul de succes din Athenaeum Summer Festival de anul trecut, care a umplut Sala Mare, Lucian Ban și Mat Maneri revin la Ateneul Român. Cei doi cunoscuți muzicieni newyorkezi reinterpretează cântece din folclor culese acum o sută de ani de Béla Bartók în Transilvania și insuflă o nouă viață prin improvizație și influențe din jazz.

Albumul Transylvanian Dance a fost nominalizat printre cele mai bune albume de jazz ale anului 2024 de către publicații celebre, precum El Pais, All About Jazz și Europe Jazz Media Chart. A fost apreciat atât de cotidianul canadian Vancouver Sun pentru ”interpretarea extraordinară”, cât și de ziarul britanic Financial Times pentru ”melanjul între folclorul românesc și jazzul american”. Săptămânalul elvețian Die Weltwoche elogiază demersul lui Ban și Maneri de ”a face ca această muzică să strălucească din nou, Béla Bartók fiind, într-un fel, cea de a treia prezență.”

Sponsori principali: Garanti BBVA, Rompetrol  |  Sponsori: JTI, ENEVO, Groupe SNEF | Susținători: Aqua Carpatica, Intercontinental

Parteneri media principali: RFI România; Radio România Muzical

Parteneri media: stirileprotv.ro, Radio România Cultural, Observator Cultural, Actualitatea Muzicală, Deutsche Zeitung Romania

Partener artistic: Fundația Art Production |  Partener comunicare: OMA Vision

Share.

About Author

Avatar photo

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura