Prima noastră ieșire din școală, într-o zi mai mult decât neprietenoasă. Era stabilit de mai bine de o lună să mergem într-o librărie, unde să avem un dialog frumos și fructuos cu oricine-și manifestă dorința. Și acela a fost Augustin Cupșa.

Un scriitor tânăr, deschis întrebărilor, dornic să-i cunoască pe tineri; au venit din partea lor tot soiul de întrebări, mai mult sau mai puțin trăsnite, mai mult sau mai puțin legate de literatură, de scriitură. Augustin a citit din „Perforatorii”, practic și-a prezentat personajele; o voce joasă, caldă, care a condus mințile tinerilor spre interogații din ce în ce mai profunde. La începutul întâlnirii, a primit un sfat de la una dintre participante: „Nu stați în fața sobei, pentru că o să înghețați!”. La sfârșitul întâlnirii și eu, și el, ne sprijineam de soba cu teracotă albă din vechea casă a doctorului Pavelescu de pe Olari nr. 8 de parcă ne-am fi dorit să împrumutăm un pic din energia locului.

Am plecat spre casă cu promisiunea unei viitoare întâlniri și cu foarte multe sugestii de cărți ce se cer citite. Musai! Lista va începe întotdeauna cu Dostoievski. Așadar, despre clasici numai de bine!

Mulțumim gazdelor noastre de la Librăria Hecate, care ne-au primit și care țin mereu ușa deschisă pentru noi și noi experiențe livrești. Căutați-i și veți înțelege de ce noi ne dorim să revenim pe Olari nr. 8.

„Întâlnirile de la Tudor Vladimirescu” sunt evenimente create pentru a-i aduce pe tinerii de la Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu”, din Bucureşti, în contact cu personalităţi de la care au ceva de învăţat.

Share.

About Author

Avatar photo

Editor-coordonator Bookhub.ro. Câteva dintre pasiunile mele le găsiți reflectate în cele scrise aici. Muzica, teatrul și literatura își găsesc drumul, cum-necum, spre mintea, inima și sufletul meu. Am nevoie de frumusețea acestora reflectată în forme sonore, producții teatrale sau cărți foarte bune, astfel încât să (re)descoper oamenii așa cum sunt: frumoși.

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura