Gabriela Toma (n. 1981) a debutat cu volumul Cântecul geamănului (Editura Humanitas, 2009). Din 2006 a călătorit în numeroase țări din Europa și din America Latină. Este pasionată de filosofia dualității, dialog intercultural, educație non-formală și storytelling. Lecturi publice: Cenaclul Euridice, Institutul Blecher, UNDERCLOUD – Festivalul Internațional de Teatru Independent, Maratonul de Poezie și Jazz, Noche Bohemia, Casa Museo Xalapa, Au Petit Café, Librăria La Ruenca de Gandhi (Xalapa, Veracruz), Primer Encuentro International de Mujeres Poetas en la Cuenca de Papaloapan (Tuxtepec, Mexic).

Am citit poemele Gabrielei Toma în condiții optime. Adică. Am printat textul primit pe mail, am dat drumul la mica mea boxă bluetooth, am umblat în smartphone și am dat play unui album al lui Manu Katché. Apoi am făcut avioane din foile A4 și le-am aruncat prin toată camera. În jazz, nu am cum să ghicesc următoarea notă, sau când anume se va hotărî un muzician să intervină în ansamblu. La fel ca în poezie. Un haos controlat. O evadare din concret. Timp suspendat. Mai presus de orice meditație fake de pe YouTube.

Florin Piersic jr.

 *

Uneori, poeții uită că beneficiarul emoțiilor și imaginației lor este cititorul, spectatorul, ascultătorul… și încearcă atât de mult să complice cuvintele încât, de cele mai multe ori, în final, destinatarul abandonează, renunță!

Ce frumoase’s emoțiile și trăirile ce lovesc în inimă atunci când sunt eliminate filtrele intelectuale ale expeditorului!

Îndrăgostiți, nostalgici, părinți, copii, depresivi și optimiști, tineri, bătrâni, femei, bărbați, orice purtător de suflet se va regăsi în cel puțin o pagină, o frază, un cuvânt al acestui volum de stări și emoții!

Gavril Pătru

Share.

About Author

Avatar photo

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura