Hope and Homes for Children și MaxBet anunță începerea unuiparteneriat strategic prin care compania susține programul de închidere ainstituțiilor de tip vechi (orfelinate) desfășurat de Fundație în județul Iași. Parteneriatul se va desfășura în perioada 2020-2021 și are o valoare de 220.000 euro, fonduri cu ajutorul cărora se va construi o casă de tip familial în cadrul procesului de închidere a Centrului de Plasament „Ion Holban” din Iași.

Fundația Hope and Homes for Children se află în proces avansat de închidere a centrului de plasament „Ion Holban” din Iași, propunându-și închiderea acestuia până la finalul anului 2022.În prezent, în Centrul de Plasament „Ion Holban” trăiesc 65 de copii și tineri, unii dintre aceștia cu nevoi speciale. Datorită finanțării MaxBet, va fi construităo casă de tip familial în Iașiîn care se vor muta 12 dintre copiii care mai sunt acum în centru.

MaxBet se alătură astfel eforturilor Hope and Homes for Children de a închide toate orfelinatele din România până în 2027. În prezent, peste5.500 de copii sunt în continuare instituționalizați în 181 de centre de plasament din România. Copiii ajung în aceste centre în urma abandonului la naștere, din cauza sărăciei, pentru că au fost scoși din medii abuzive, pentru că au fost trimiși la şcoli speciale şi, astfel, au fost plasați în centre pe durata studiilor sau pentru că au nevoi speciale severe pe care părinţii nu au posibilitatea de a le gestiona.

Hope and Homes for Children a început procesul de închidere a orfelinatelor din județul Iași în anul 2014, în baza parteneriatului încheiat cu DGASPC Iași. La momentul respectiv, Centrul de Plasament „Ion Holban” era cel mai mare centru de plasament din țară.De când și-a început activitatea în județul Iași, Fundația, în parteneriat cu DGASPC Iași, a închis Centrul de Plasament din cadrul Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Spiridon”din Târgu Frumos (2019) și centrul de plasament „Veniamin Costache” (în anul 2018).

Iași este județul în care există, în prezent, cele mai multe instituții de tip vechi și cei mai mulți copii în sistemul de protecție din România. În 1997, la nivelul județului existau 35 de centre de plasament în care erau instituționalizați peste 5.000 de copii. În 2017, numărul copiilor din instituții și din apartamente de tip familial ajunsese la 950, în timp ce 1.450 de copii se aflau în asistență maternală. Odată cu închiderea Centrelor de Plasament „Veniamin Costache”șiCentrului de Plasament din cadrul Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Spiridon” din Târgu Frumos, în județ au mai rămas 9 orfelinate în care mai sunt peste 450de copii.

În casele de tip familial, locuiesc 10-12 copii caretrăiesc într-un mediu cât mai apropiat de cel familial, care primesc îngrijire, educație, sprijin emoțional și consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă și, acolo unde este posibil, pregătire în vederea integrării socio-profesionale.

„Credem cu tărie în proiectele îndrăznește, proiectele care schimbă România în bine, care aduc o schimbare reală în societate și impun noi standarde. Suntem mândri că putem să susținem Hope and Homes for Children și să ajutăm un segment vulnerabil, să le oferim acestor copii o șansă reală la o viață normală. E un pas natural pentru noi. De 15 ani, Maxbet investește constant în sistemul sanitar românesc, investește în educație și în multe alte proiecte sociale și culturale de pe urma cărora au de câștigat toți românii. Investim în binele semenilor. Aceste investiții CSR fac parte din valorile pe care le respectăm. Iar an de an, sumele pe care le donăm sunt în continuă creștere pentru că vedem toate schimbările în bine pe care aceste proiecte le aduc” – Ioana Bazavan, Director Operational MaxBet Romania.

Hope and Homes for Children are ca obiectiv închiderea tuturor instituțiilor de tip vechi din România și eliminarea instituționalizării ca formă de protecție a copilului.

„Depinde de fiecare dintre noi să schimbăm în bine lumea în care trăim, iar implicarea MaxBet în programul de închidere a orfelinatelor din județul Iași este tocmai un astfel de gest: un ajutor concret, care le va oferi unor copii viața și șansa pe care le merită. Echipa MaxBet a înțeles că nu timpul le rezolvă pe toate, ci oamenii, și suntem onorați că se alătură eforturilor noastre de a închide toate orfelinatele din România până în 2027”. – Robert Ion, Director de fundraising, Hope and Homes for Children

Despre MaxBet
Max Bet SRL  este o companie românească licențiată ca operator de jocuri de noroc de tip slot machine, înființată în anul 2002, care deține poziția de top în acest domeniu de activitate economică din anul 2012 și până în prezent. Firma contribuie la bugetul de stat cu peste 24 de milioane de euro anual și are peste 1.350 de salariați.

Prin politica sa de responsabilitate socială, MaxBet susține excelența și inovația în medicina românească, implicându-se activ în numeroase proiecte care vizează îmbunătățirea condițiilor din sistemul medical românesc. Cel mai recent proiect derulat de Maxbet – în valoare de 1 milion de euro – a vizat construcția primului heliport medical în terasă din Capitală la Spitalul Universitar București. Construcția propriu-zisă a heliportului a început în aprilie 2019, iar pe 3 Decembrie 2019 heliportul a devenit operațional. În prima lună de funcționare, 16 pacienți au fost transferați pe cale aeriană cu ajutorul elicopterelor SMURD.
Mai multe detalii despre proiectele CSR derulate de Maxbet puteți găsi pe platforma digitală www.maxbetgroup.ro/csr

Despre Hope and Homes for Children România

Hope and Homes for Children activează în România din 1998, timp în care a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 58 de instituții de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care și case de tip familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile Fundației şi ale partenerilor săi, au fost dezvoltate 110 case de tip familial, 5.807 copii au fost scoși din orfelinate, iar alți 457 urmează să părăsească orfelinatele în curs de închidere.

În același timp, Fundația activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, peste 33.000 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, peste 1.200 de tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă,  peste 2.000 de copii au fost primiţi în centrele de zi, iar peste 1.000 în regim de urgență. 9.176 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children.

Până în acest moment, peste 61.000 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children România, al cărei obiectiv este ca până în 2027 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră. Mai multe informații la www.hopeandhomes.ro

Share.

About Author

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura