Multă lume vede librăria ca pe un soi de magazin cu cărți, un minimarket cu cărți, și uneori mi s-a spus «domnișoară, nu ați știut să-mi vindeți cartea», dar eu le răspund că «nici nu mi-am propus să vă vând cartea». Eu nu mi-am propus să vând cărți ca la piață, o carte nu o poți vinde la kilogram. Cărțile nu se vând așa, ca un produs pe care nu îl cântărești. Am vândut însă și multe cărți pe care eu nu le-aș fi cumpărat, dar trebuie să vezi care carte este bună pentru celălalt. –Gabriela Danciu, librăria Book Corner Librarium, Cluj-Napoca

oblomov_1_fullsizeAre 25 de ani, a terminat facultatea de sociologie și, din noiembrie 2013, lucrează la Book Corner Librarium. Este primul ei job într-o librărie și se declară foarte mulțumită de ceea ce face. Crede că facultatea o ajută să cunoască oamenii după cărțile pe care le citesc sau despre care se interesează. Când este întrebată, răspunde cu plăcere și încearcă din unghiul propriu să îi ajute: dacă un om este nehotărât, încerc să-l îndrum către o carte pe care eu o consider valoroasă din mai multe puncte de vedere.

Mi-a recomandat să citesc „Oblomov”, de Goncearov, cartea care a impresionat-o cel mai mult în ultimul timp. Îi plac clasicii și crede că literatura română trece printr-o perioadă de tranziție. Din literatura noastră, merge mai mult spre partea de eseu, Dan C. Mihăilescu și Andrei Pleșu reușind, după cum crede Gabriela, să vorbească cu ecou în zona tinerilor și să-i atragă spre lectură.

image description„Sunt o babă comunistă”, de Dan Lungu, a fost o carte foarte căutată în librărie, mai ales de către tineri care încercau să afle mai multe despre comunism și din alte surse decât de la părinți sau bunici. Tinerii citesc cărțile despre comunism dintr-o zonă de confort care le permite să privească cu detașare Epoca de Aur.

În ultima perioadă, cea mai bine vândută carte a fost „Pas cu pas”, cartea autobiografică a președintelui Klaus Iohannis.

Share.

About Author

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura