Susținător al multor proiecte care contribuie la bunul renume al României și al românilor pe plan internațional, CEC Bank a investit anul acesta în parteneriatul cu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) nu doar încredere, ci și viziune artistică.

Într-un an aniversar, la împlinirea a 160 de ani de existență, CEC Bank și-a dorit să potențeze experiența zecilor de mii de spectatori ai festivalului. Astfel, în două puncte turistice importante ale Sibiului, instalațiile artistice realizate de echipa CEC Bank vor continua să bucure vizitatorii până la sfârșitul lunii iulie.

Prima dintre acestea este „Să Se Facă Palat!”, o reinterpretare artistică a Palatului CEC de pe Calea Victoriei din București, care a fost recreat piesă cu piesă la Sibiu într-o manieră stilizată, asemeni unui joc de Tetris. Această fațadă, o metaforă artistică, fantasmagorică, a fost transpusă la intrarea Clubului Sportiv Școlar Sibiu (Piața Teatrului), creând un spațiu artistic apreciat de sute de mii de trecători și spectatori. Instalația a fost gazda performance-ului “Not Once” de Jan Fabre, avându-l ca protagonist pe Mikhail Baryshnikov.

A doua instalație, „Sătenii Salută Boemii”, a fost prezentată în cadrul evenimentului de închidere a celor zece zile de manifestări artistice ale FITS, la Muzeul Astra. Machetele a peste 200 de țărani purtând măști tradiționale, inspirați de ilustrațiile de pe cardurile CEC Bank, au creat un spectacol vizual impresionant. Această instalație artistică se desfășoară pe lacul muzeului, înfățișând țărani ilustrați în portul tradițional care alungă spiritele rele. Spectatorii au fost încântați de acest tablou viu, însuflețit de Corul Madrigal, care a susținut un recital de poveste pe scena construită pe apă.

Instalațiile artistice „Să Se Facă Palat!” și „Sătenii Salută Boemii” demonstrează angajamentul CEC Bank față de promovarea tradițiilor și culturii românești într-o formă modernă și provocatoare. Aceste propuneri artistice sunt rezultatul inițiativei CEC Bank, susținute de FITS și Muzeul Astra și materializate prin viziunea creativă a lui Ene și exprimarea vizual ilustrativă a lui Noper.

Vizitatorii orașului Sibiu sunt invitați să exploreze aceste instalații unice pe parcursul lunii iulie și să se lase purtați de poveștile și emoțiile pe care le transmit, redescoperind, astfel, istoria și tradițiile României prin artă.

Despre CEC Bank

CEC Bank este instituția financiară cu cea mai lungă tradiție din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și cu active de 83,5 miliarde de lei, la sfârșitul anului 2023.

CEC Bank este o bancă universală de top pe piața românească și oferă o gamă completă de produse și servicii persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM și POS, Mobile Banking (CEC app) și magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse și servicii bancare 100% online.

Mai multe detalii despre produsele și serviciile oferite de CEC Bank pot fi obținute în orice unitate a băncii, apelând gratuit Serviciul Clienți la numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesând site-ul www.cec.ro.

Despre Grupul CEC Bank

Grupul CEC Bank a luat ființă prin preluarea, la data de 27.07.2023, de către CEC Bank S.A., a pachetului majoritar de acțiuni (99,993%) al Fondului de Garantare a Creditului Rural – I.F.N. S.A. (FGCR), alături de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

FGCR are ca obiect principal de activitate asumarea de angajamente de garantare şi emiterea de garanţii pe seama fondurilor publice, a surselor proprii şi a oricăror alte surse pentru credite şi alte instrumente de finanţare care pot fi obţinute de persoane fizice şi juridice – producători agricoli şi procesatori de produse agro-alimentare, pentru realizarea producţiei agricole, stocarea/procesarea produselor agricole şi realizarea obiectivelor de investiţii în aceste domenii. În prezent, FGCR acordă garanții pe seama surselor puse la dispoziție de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și în condițiile stabilite printr-o serie de acte normative. Detalii se regăsesc pe website-ul FGCR https://fgcr.ro/despre-noi/.

Despre FITS
Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), unul dintre cele mai mari și importante festivaluri de teatru și artele spectacolului din lume, a avut loc anul acesta la Sibiu în perioada 21 – 30 iunie.

FITS a propus publicului peste 830 de evenimente, în care au fost implicaţi peste 5000 de artişti din 82 de ţări. Tema ediţiei a fost Prietenia/Friendship, iar hashtag-urile oficiale – #PrieteniPeViata şi #FITS2024.

A fost o ediţie care a adunat prieteni ai festivalului din toate colţurile lumii şi le-a oferit prilejul reîntâlnirii cu arta la cel mai înalt nivel. Pe parcursul celor 10 zile de festival au venit în faţa publicului personalităţi precum John Malkovich, Tim Robbins, Isabelle Adjani, Pippo Delbono, Jan Fabre, Neil LaBute, Anne Teresa de Keersmaeker, Lukasz Twarkowski, Rafaela Carrasco, Hervé Koubi sau David Gutiérrez.

Despre Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA este cea mai importantă instituție etnomuzeală din România și cel mai mare muzeu în aer liber din Europa. Situat în rezervația naturală “Dumbrava Sibiului”, muzeul oferă un peisaj încântător în care natura și cultura se îmbină armonios, recreând un veritabil sat românesc. Pe cei 10 km de alei, vizitatorii pot descoperi gospodării țărănești, ateliere meșteșugărești, bisericuțe de lemn, troițe, stâne și mori de apă și de vânt. Interioarele originale, păstrate cu grijă, reflectă viața simplă de la țară și ilustrează vechile abilități.

Într-o continuă dezvoltare și adaptare la noile provocări, Muzeul ASTRA inițiază proiecte relevante pentru comunitate și folosește mijloace moderne de comunicare a patrimoniului. Aceste eforturi sunt recunoscute la nivel național și european prin numeroase premii și sunt apreciate de vizitatori, conform studiilor realizate de diverse platforme de turism.

Share.

About Author

Avatar photo

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura