Primăria Capitalei, Muzeul Literaturii Române şi Clubul Dramaturgilor invită publicul la un spectacol-lectură, “Ce rămâne după viaţă?,” luni, 16 octombrie, de la ora 18.00, la sediul Muzeului Literaturii Române din Strada Nicolae Crețulescu 8, București.

Telefon: 021-212-5846

relaxare-page-001Din distribuţie fac parte: Carla Maria Teaha, Ştefan Pavel, Radu Catană,

Mihai Hurduc şi Alexandru Nagy.

Regia: Alexandru Nagy.

Intrarea este libera.

Piesa face parte din volumul Teatru în curs de apariţie la editura Tracus Arte. Autoarea acestei farse, Cătălina Florina Florescu, s-a născut în România, a plecat la studii în Statele Unite unde, după obţinerea doctoratului în literatură comparată, a rămas să predea la Pace University în Manhattan. Autoarea îşi doreşte să îşi vadă piesele montate, jucate pe scenele din ţară şi din Statele Unite. Cu “Mia,” o altă piesă din acelaşi volum, a avut o prezentare la Institutul Cultural Român de la New York, într-un eveniment intitulat “Nothing to Hide/Nimic de ascuns (An evening about the courage to heal),” http://www.icrny.org/675-Nothing_to_Hide.html.

Cu parabola politică Suicidal Dog and Laika va avea un spectacol-lectură în engleză la The Immigrants’ Theatre Project din New York City.

Alexandru Nagy este absolvent al secţiei de Actorie din cadrul Facultăţii de Teatru a U.N.A.T.C „I.L. Caragiale” Bucureşti şi al programului de master din Marea Britanie – Theatre Directing – East 15 Acting School, London. A fost asistentul de regie al lui Horaţiu Mălăele, Anthony Clark, Mick Davis, Victor Ioan Frunză şi a regizat mai multe producţii de teatru, printre care: Body of a woman as a battlefield in the Bosnian War, The Human Trashcan, Cabaretul Cuvintelor şi Regele Şobolan de Matei Vişniec, The 8th Continent de Anthony Clark, Aşteptându-l pe Godot de Samuel Beckett, Aeroport de Ştefan Caraman. Este cel mai tânăr regizor de operă din România, prin montarea Il Tabarro de Giacomo Puccini la Opera din Braşov. Director Artistic Fondator al TIP Teatrul Independenţilor Profesionişti şi 8PT Performance Theatre.

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura