Miercuri, 18 noiembrie, începe sărbătoarea cărţii numită Gaudeamus. Până duminică, 22 noiembrie, ne putem bucura de toate noutăţile livreşti ale toamnei 2015, la pavilionul central Romexpo. Bookhub.ro vă prezintă ce aduc nou editurile la această ediţie a târgului.

 

EDITURA LITERA

Printre noutățile editoriale pe care Litera le-a pregătit pentru Gaudeamus se numără Lupta mea. Cartea întâi: Moartea unui tată, scrisă de Karl Ove Knausgård și distinsă cu Premiul Criticilor Norvegieni, O cale îngustă spre nordul îndepărtat de Richard Flanagan, câștigătoarea Premiului Man Booker 2014 și De ce eșuează națiunile. Originile puterii, ale prosperității și ale sărăciei scrisă de doi dintre cei mai importanți experți din lume în domeniul dezvoltării: Daron Agemoglu și James A. Robinson.

Noile albume pentru pasionații de vinuri, călătorii, spiritualitate și dezvoltare personală sunt cele mai potrivite alegeri pentru un cadou deosebit: Atlasul mondial al vinului, de Hugh Johnson și Jancis Robinson, 1000 de vinuri excelente, Ocolul pământului în 80 de minuni, Capitalele Europei, Cele mai frumoase orașe, Biblia ilustrată. Repovestită și explicată, Psihologie. Idei fundamentale.

Pentru copii, Litera Mică a pregătit cele mai noi și captivante serii de cărți Disney: Descendenții, Bunul dinozaur, Întors pe dos și Regatul de gheață. Specialiștii în educație pot alege colecția Academia copiilor isteți, care îi ajută pe cei mici să dobândească principalele abilități de învățare.

Vizitatorii standului Litera se vor bucura de reduceri de preț de până la 75%, vouchere cu sume între 12 și 15 lei, lansări în prezența unor mari personalități și acțiuni dedicate copiilor.

Împreună cu Uber, Litera va asigura transportul gratuit la Gaudeamus tuturor celor care folosesc serviciul Uber pentru prima dată! Tot ce trebuie să facă doritorii este să își activeze GPS-ul, să își instaleze aplicația Uber și cel mai apropiat șofer, înregistrat în baza de date Uber, se va opri să îl ducă la Gaudeamus. Pe drum, călătorii pot răsfoi cărți din colecțiile Clasici moderni și Thriller, iar la târg pot profita de reducerea de 30% oferită la câteva titluri Litera, în baza voucherului primit.

Toate evenimentele de la standul Litera: aici.

 

EDITURA PUBLICA

Va fi lansată prima carte dintr-o nouă colecție – Publica Extra – o colecție care reunește cărți de activități și alte proiecte editoriale destinate învățării sau exersării unor deprinderi creative și recreative. “Dincolo de linii. 119 lucrări de artă contemporană” este o carte de colorat cu desene realizate de animatori, desenatori, artiști plastici și grafici, ilustratori, muzicieni, artiști amatori, fotografi, grafferi și creatori de jocuri video.

  • Trei titluri noi Victoria Books: cartea de memorii a cunoscutului om de radio Paul Grigoriu (eveniment de lansare), autobiografia spectaculosului jucător de snooker Ronnie O’Sullivan și biografia talentatului chitarist Eric Clapton.
  • Titluri Publica de neratat: biografia marelui antreprenor Elon Musk, o carte must-have pentru orice pasionat de economie comportamentală de la Richard Thaler, Contagios – cartea pe care orice om interesat de comunicare ar trebui să o citească, cea mai recentă carte a lui Dan Ariely, ediția updatată a bestsellerului Strategia oceanului albastru, și Expresul urban – cartea despre prezent și viitorul omenirii din perspectiva a doi suedezi simpatici.
  • Cel mai recent titlu NaratorCamera de povestit – semnată de talentatul Mike Paterniti. Cine a citit „Dulcele bar”, prima carte din colecţia Narator, se va îndrăgosti şi de Mike Paterniti.

Detalii despre noutăţile cu care Publica vine la Gaudeamus: aici.

 

EDITURILE POLIROM ŞI CARTEA ROMÂNEASCĂ

Editurile Polirom şi Cartea Românească vor fi prezente la această ediţie Gaudeamus 2015 cu peste 1000 de titluri, cu reduceri de preţ şi oferte speciale accesibile publicului larg. Nelipsite vor fi cărţile la preţul de 10 lei, dar şi reducerea de 20% pentru volumele prezente la stand.

Câteva cărţi-eveniment, noutăţi în renumita colecţie Biblioteca Polirom, coordonată de Bogdan-Alexandru Stănescu şi autori români care revin în atenţie cu cărţi noi. Să le luăm pe rând:

leeHarper LEE, Du-te și pune un străjer, probabil cartea-eveniment a anului 2015, continuarea celebrului roman …Să ucizi o pasăre cântătoare, a fost tradusă din limba engleză de Ariadna Ponta.

“La doua decenii dupa evenimentele din …Sa ucizi o pasare cintatoare, Jean Louise Finch – mai cunoscuta dupa porecla ei, Scout – se intoarce in Maycomb, Alabama, sa-si viziteze tatal, pe Atticus, acum atins de batrinete si de boala. Pe fondul luptei pentru drepturile si libertatile civile care zguduie Sudul Statelor Unite, Jean Louise descopera adevaruri tulburatoare despre familia sa, despre orasul in care a copilarit si despre oamenii care ii sint dragi. Amintirile revin in valuri, iar valorile si opiniile ei sint serios zdruncinate. Du-te si pune un strajer readuce in scena multe dintre personajele romanului …Să ucizi o pasare cântătoare, surprinzind in chip magistral zbuciumul unei tinere si al unei lumi care trebuie sa depaseasca iluziile trecutului.”

Lansarea: sâmbătă, 21 noiembrie, ora 16.00. Invitați: Aurora LIICEANU, Bedros HORASANGIAN. Moderator: Bogdan-Alexandru STĂNESCU.

Salman RUSHDIE, Doi ani, opt luni și douăzeci și opt de nopți

Romanul va fi lansat sâmbătă, 21 noiembrie, ora 18.30, cu Florin Iaru și Marius Constantinescu, la standul Editurii Polirom (parter, Romexpo).

Într-o dimineaţă, grădinarul newyorkez Geronimo descoperă uluit că nu mai poate atinge pămîntul, că a început să leviteze. Jimmy Kapoor, un tînăr contabil ce-şi doreşte să devină autor de romane grafice, e vizitat în miez de noapte de figura fantastică a unui supererou imaginat chiar de el. Tînăra mondenă Teresa Saca dobîndeşte puterea de a lansa fulgere ucigătoare şi o foloseşte din plin. Toate astea se întîmplă după o furtună devastatoare, care mătură Coasta de Est a Americii şi deschide porţile ce leagă lumea oamenilor de cea a basmelor, de Tărîmul Fermecat. Astfel se prefigurează un nemaivăzut Război al Lumilor, o luptă între jinnii întunecaţi din lumea de sus şi fiinţele umane, aparent neputincioase, de pe pămînt.

Ediția originală a romanului a apărut în luna septembrie a acestui an, la Penguin Random House.

hondrariAlte două volume în Seria de autor GHEORGHE CRĂCIUN, Compunere cu paralele inegale şi Scriitorul și Puterea. De asemenea, la standul Polirom şi Cartea Românească, veţi găsi apariţii noi de la: Daniel VIGHI, cu Trilogia Corso, Cosmin PERȚA, cu În urmă nu mai e nimic, Liliana COROBCA, cu Imperiul fetelor bătrîne, sau Marin MĂLAICU-HONDRARI, cu Războiul Mondial al Fumătorilor. O nouă carte semnată de Aurora LIICEANU – Dragostea cea veche îți șoptește la ureche. Primele iubiri, precum şi un nou volum din seria Opere dedicată lui Emil BRUMARUOpere V. Crepusculul civil de dimineață.

Titluri noi din Biblioteca Polirom, alături de cartea menţionată deja, Du-te și pune un străjer: David CRONENBERG, Mistuiți; Elif SHAFAK, Ucenicul arhitectului.

Foarte interesantă se preconizează a fi şi conferinţa de sâmbătă, 21 noiembrie, ora 11, din Sala Cupola a complexului Romexpo, în care Fabien FLORI, Christian DERVELOY, Adrian CIOROIANU, Nicolae CONSTANTINESCU şi Adrian ȘERBAN vor discuta despre volumul O istorie erotică a curţii de la Versailles, de Michel VERGÉ-FRANCESCHI & Anna MORETTI.

Toate evenimentele Polirom şi Cartea Românească: aici.

 

EDITURA ADENIUM

Programul evenimentelor Adenium la Gaudeamus începe miercuri, 18 noiembrie, ora 17:00, în sala de evenimente „Mircea Sântimbreanu”, cu lansarea volumului Calitatea democrației și cultura politică în România, de Vasile Brașovanu. Cartea face parte din colecția Colloquium și reprezintă o binevenită interogare a rezidenței adevăratului spirit democratic, tezaurizat nu în instituțiile reprezentative ale statului, ci în societate.

Vineri, 20 noiembrie, cinci evenimente Adenium. La ora 11:00, în sala „Bursa de contacte” va fi lansată cartea pentru copii Bucuriile iernii, autor Adela Dobran, ilustrații de Anda Ansheen. Autoarea acestui volum de versuri pentru copii compune în culori și imagini ce te atrag încă de la o primă lectură o lume aparte: a fericirii pe care mai ales copiii o resimt în apropierea Sărbătorilor de Iarnă.

Începând cu ora 14:00 sunteți invitați, la „Bursa de contacte”, la evenimentul de lansare a volumului Sfinxul rus. Idei, identități și obsesii, de Ioan Stanomir, un volum de istorie a ideilor, o istorie a Rusiei prin literatură și scriere memorialistică.

În același spațiu, de la ora 14:30, va fi lansată o nouă apariție din colecția Headline, Dialogul religiilor în Europa unită, coordonatori Iulia Badea Guéritée și Alexandru Ojică. Ultimele două evenimente din această zi vor avea loc la standul Adenium, standul 229 de la nivelul 4.50 din Pavilionul Central Romexpo. Începând cu ora 17:00, cu participarea lui Daniel Șandru, Gabriel Cheșcu și Radu Vancu, va avea loc lansarea numărului 199 (octombrie) al revistei de cultură contemporană Timpul. De la ora 18:00, Vladimir Drăghia va susține o sesiune de autografe pentru toți cei care apreciază volumul Dragoste n-are plural, apărut la Adenium

Ziua de sâmbătă, 21 noiembrie, debutează cu lansarea cărții pentru copii Sarinne & Elenore and their splendid first adventure, autor Adina Chirica, ilustrații de Anda Ansheen. Evenimentul va avea loc în sala „Mircea Sântimbreanu”, cu participarea autoarei și a doamnei Irina Margareta Nistor. Începând cu ora 11:00, la salonul de carte pentru copii „Ion Creangă”, copii mai mari sau mai mici sunt invitați la evenimentul de lansare a volumul Iarna cu Moș Crăciun, autor Aurora Georgescu, ilustrații de Șerban Andreescu. Tot sâmbătă, la ora 15:30 va avea loc încă un eveniment Adenium: lansarea volumul Scrieri (1914-1926), prin care Antonio Gramsci revine în spațiul românesc cu scrieri publicate în presa socialistă italiană.

Duminică, 22 noiembrie, la ora 17:00, la „Bursa de contacte”, va avea loc lansarea volumul câștigător la concursului de debut „Adenium Start”, ediția 2015, Vrum-vrum, de Cristina Frîncu. Romanul o are în centrul său pe Clara B., care, din empatie pentru pălăriatul artist ratat Poeteski, pleacă spre Hollywood pentru a-i recupera acestuia Muza care îl părăsise. O călătorie donquijotescă spre nicăieri, condimentată cu tot ce a putut reține mai bun literatura absurdului de la Jarry și Harms încoace.

 

EDITURA HUMANITAS

La Gaudeamus 2015, toate cărţile Humanitas vor avea 10% reducere, iar ediţiile de colecţie se vor bucura de preţuri speciale valabile numai în cele cinci zile ale salonului de carte.

Cel mai aşteptat titlu al editurii pare a fi „Solenoid”, de Mircea Cărtărescu.

solenoid„Vreau să scriu o dare de seamă despre anomaliile mele. În viaţa mea obscură, în afara oricărei istorii, şi pe care doar o istorie a literaturii ar fi putut-o fixa în taxinomiile ei, s-au întâmplat lucruri care nu se întâmplă, nici în viaţă şi nici în cărţi. Aş fi putut scrie despre ele romane, dar romanul tulbură şi ambiguizează sensul faptelor. Aş putea să le păstrez pentru mine, cum le-am ţinut până acum, şi să mă gândesc la ele până-mi crapă capul în fiecare seară în care stau ghemuit sub pătură, pe când afară ploaia izbeşte furios în geamuri. Dar nu mai vreau să le păstrez doar pentru mine. Vreau să scriu un raport, deşi nu ştiu încă în ce fel şi ce-am să fac cu paginile astea. Nu ştiu nici dacă e timpul potrivit pentru asta. Încă n-am ajuns la nici o concluzie, la nici o coerenţă, faptele mele sunt vagi fulgerări în netezimea banală a celei mai banale vieţi, mici crevase, mici inadvertenţe.” – Mircea Cărtărescu

O altă miză pentru Editura Humanitas pare a fi zona cărţilor-compilaţie: „Cartea simţurilor”, coordonată de Dan C. Mihăilescu, la care au contribuit, printre alţii, Ana Barton şi Gabriel Liiceanu, Ana Blandiana şi Ioana Nicolaie, Andrei Pleşu şi Cătălin Ştefănescu; „Şi eu am trăit în comunism”, cu editor Ioana Pârvulescu, ne va aminti ca un album în imagini şi texte despre cum se trăia pe aici în urmă cu câteva decenii:

„Viaţa de zi cu zi din comunism, reconstituită de 95 de autori: scriitori, medici, actori, profesori, ingineri, muncitori etc. Peste 360 de mici povestiri al căror fir roşu e absurdul, iar aici culoarea firului e chiar justificată. Fapte diverse de acasă, de la serviciu, din vacanţe, de la şcoală şi facultate, de la muncă patriotică, din călătorii. Probleme administrative, dragoste şi tot ce mai ţine de viaţa însăşi.”

Alte titluri interesante Humanitas: Radu Paraschivescu, România în 7 gesturi; Victor Ieronim Stoichiţă, Despărţirea de Bucureşti. O povestire; Jeni Acterian, Jurnalul unei fete greu de mulțumit, ediție integrală; T. S. Eliot, Pisicoteca practică a lu’ Moş Pârșu; Bob Dylan, Cronica vieţii mele; Tatiana Niculescu Bran, Regina Maria. Ultima dorinţă; Mateiu I. Caragiale, Craii de Curtea-Veche, ediţie ilustrată de Răzvan Luscov, sau Amos Oz, Fania Oz-Salzberger, Evreii şi cuvintele.

Toate evenimentele Humanitas: aici.

 

EDITURA HERG BENET

Vineri, 20 noiembrie, de la 18.30, are loc lansarea volumului 3 al trilogiei “Ultima vrăjitoare din Transilvania”, “Alexandra”, de Anna Vary (Cristina Nemerovschi), urmată de lansarea celui mai recent titlu marca Flavius Ardelean, “Scârba sfântului cu sfoară roșie”, Prolegomena la „Tratat de rezistența materialelor”.

Ziua cea mai plină la standul editurii va fi sâmbăta, cu nu mai puţin de 12 evenimente, care încep de la ora 12: 12.00 – Lansarea romanului “Zona Zero”, de Lavinia Călina ; 12.30 – Lansarea romanului “Capcana” (vol. 1 și vol. 2) din seria “Rephelimii”, de Simona Stoica; 13. 00 – Lansarea volumului “Sertarul cu ură”, de Anca Zaharia. Invitat: Andrei Zbîrnea; 13.30 – Lansare “Caietul psihopatului”, de Ștefan Bolea ; 14.00 – Lansarea romanului “Amanții 3.0”, de Corina Ozon; 15. 00 – Lansarea volumului “Efectul pervers”, de Petronela Rotar; 16.00 – Lansarea romanului “Regii timpului”, de Laura Nureldin; 17.00 – Lansarea romanului “Vicky, nu Victoria”, de Cristina Nemerovschi; 17.45 – Lectură Cristina Boncea din continuarea romanului „Octopussy”; 18.00 – Lansarea romanului “Neverland”, de Radu Găvan; 18.30 – Lansarea volumului “Poezii pentru acea necunoscută”, de Andrei Crăciun; 19.00 – Lansarea volumului “Ars Nevrotica”, de A. Raneur.

Toate evenimentele Herg Benet: aici.

 

GRUPUL EDITORIAL TREI

Lisbeth Salander şi Mikael Blomkvist revin în Millennium 4. Duoul care a încântat milioane de cititori în trilogia “Millennium”, scrisă de Stieg Larsson, îşi uneşte din nou forţele într-un nou thriller senzaţional, încărcat de adrenalină: “Prizonieră în pânza de păianjen”, de David Lagercrantz.

PanDa, o nouă colecţie care se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 2 şi 12 ani, propune o selecţie de cărţi ilustrate, care le vor satisface atât curiozitatea, cât şi dorinţa de a cunoaşte lumea. Primele nouă titluri vor fi disponibile la Gaudeamus 2015 şi le vor spune micuţilor simplu, direct şi sincer poveşti emoţionante despre imaginaţie, tristeţe, prietenie, iubire, supărare sau relaţia cu părinţii şi bunicii.

Cum putem explica resorturile războaielor sau ale regimurile opresive? Care sunt cele mai solide minciuni? Găsiţi răspunsurile în “Anatomia distructivităţii umane”, de Erich Fromm, colecţia Psihologie-Psihoterapie, şi “Spy the lie”, de Philip Houston, Michael Floyd, Susan Carnicero şi Don Tennant, colecţia Psihologie practică.

La standul Grupului Editorial Trei vă aşteaptă peste 400 de titluri cu reducere de până la 50% şi peste 80 de cărţi cu preţ promoţional 10 lei.

Un nou titlu de la cel mai citit autor francez contemporan, Marc Levy, „Ea şi el” (traducere din franceză de Aliza Peltier), şi noi cărţi în colecţia Eroscop v-ar putea goli buzunarele la Gaudeamus. Menţionăm un singur titlu aici: „Învăţături de bună purtare pentru fetişcane întru folosul pensioanelor. Femeia şi paiaţa”, de Pierre Louÿs.

Titluri interesante şi la Pandora M, precum cel din colecţia Literary Fiction: „Prietena mea genială”, de Elena Ferrante (primul volum din Tetralogia Napolitană), ori „Unicat. Cartea cu o sută de finaluri”, de Milorad Pavić.

Toate evenimentele de la standul Grupului Editorial Trei: aici.

 

GRUPUL EDITORIAL ART

La Editura Arthur, Ioana Nicolaie îşi va lansa noul volum, „Ferbonia”, despre care va vorbi Cezar Paul-Bădescu, sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 12. În aceeaşi zi, de la ora 13, lansarea antologiei semnate de copii Uite cine vorbeşte! Juniorii, din colecţia Cărţile mele, coordonată de Florentina Sâmihăian. Invitaţi: copiii care au participat la alcătuirea acestui volum şi coordonatorii atelierelor de creaţie din tabăra Locuieşte în poveste, ce s-a defăşurat în vara acestui an la Sinaia: Laura Grünberg, Ioana Nicolaie, Adina Popescu, Simona Popescu, Florentina Sâmihăian, Florin Bican, Mircea Pop. Ceva mai târziu, de la 15, lansarea numărului 2 al revistei pentru copii Ordinul povestitorilor, semnată exclusiv de copii.

Duminică, 22 noiembrie, de la 12, triplă lansare fantasy: Cronicile din Narnia. Nepotul magicianului, Harry Potter şi piatra filosofală, O istorie secretă a Ţării Vampirilor. Cartea Pricoliciului, despre care vor vorbi Adina Popescu, Florin Bican şi Radu Paraschivescu, dar şi, de la ora 13, lansarea volumului bilingv Acolo unde nu mai e trotuar/ Where the Sidewalk Ends de Shel Silverstein, în traducerea lui Florin Bican. Invitaţi, alături de Florin Bican, Simona Popescu şi Florin Iaru.

La standul Editurii Art, alături de multe alte surprize, veţi găsi o nouă traducere din Bohumil Hrabal, „Bambini di Praga” (traducere din cehă de Corneliu Barborică), o nouă carte din seria de autor Julio Cortázar, „Axolotul. Povestiri cu cronopi şi glorii”, precum şi cărţi cult, într-o nouă prezentare: „Dacă într-o noapte de iarnă un călător” (Italo Calvino), „Cu sânge rece” (Truman Capote) sau „Povestea slujitoarei” (Margaret Atwood). Şi tot de Truman Capote, un volum pe care nu trebuie să-l rataţi, „Integrala prozei scurte” (traducere din engleză de Constantin Popescu).

De la Editura Paladin, vor fi căutate cu siguranţă „Marţianul” lui Andy Weir (Goodreads Choice Award pentru cel mai bun roman SF-2014), „Calea regilor”, de Brandon Sanderson (două volume), ori noile apariţii din seria Crime, între care „Sânge de piatră”, de Frances Fyfield, şi „Prizonierii raiului”, de James Lee Burke.

 

GRUPUL EDITORIAL ALL

Continuă campania socială și culturală „Cartea în așteptare” începută în primăvara acestui an. 348 de cărți au primit atunci în dar tinerii cititori de la cei care s-au implicat în campanie. Alegeți o carte care vă place și plătiți doar jumătate din preț. O lăsați apoi în raftul special amenajat în standul ALL, în așteptarea cititorului potrivit. Tinerii care iubesc cărțile, dar nu și le permit, își vor găsi acolo titlurile preferate și le vor putea lua acasă pe baza carnetului de elev sau student.

La standul Grupului editorial ALL, cititorii sunt asteptati de peste 500 de titluri cu reducere de până la 70% şi 100 de cărţi cu preţ promoţional 10 lei.

Editura ALLFA va inaugura seria de volume (“Eminescu, poem cu poem”) care va cuprinde întreaga operă poetică antumă a marelui poet analizată de Alex. Ștefănescu. Lansarea seriei, sâmbără, 21 noiembrie, de la ora 15.

Pe de altă parte, vă recomandăm să căutaţi “Al treilea cimpanzeu”, de Jared Diamond, despre care a scris Doru Căstăian, pe site-ul nostru:

“Cartea lui Jared Diamond, tradusă finalmente (şi foarte bine) la Editura All, îşi propune o reconstrucţie sintetică şi convingătoare a imaginii omului în lumina descoperirilor ultimelor două secole. Evident o imagine supusă revizuirii şi jocului confirmării în manieră ştiinţifică, dar, până în acest moment, cea mai coerentă şi mai riguroasă imagine despre om de care dispunem. Credinţa fermă a autorului (şi a mea) este aceea că un nou umanism nu este posibil până când omul nu-şi va aşeza onest în faţă oglinda cunoaşterii.”

 

EDITURA HECATE

Pe 19 noiembrie, de la ora 18,30, Editura Hecate își prezintă primul volum, albumul fotografic „Trupuri subversive”, de Margot Mifflin, prima istorie a artei tatuajului feminin occidental. Cartea, apărută inițial în 1997, este editată de Hecate într-o versiune revizuită și adăugită, care include 50 de imagini noi, color.

Construit ca o incursiune fascinantă într-o subcultură care îşi are originile în secolul al XIX-lea, volumul relatează atât istoria a femeilor tatuate, cât şi cea a artistelor care au realizat tatuaje. Noua ediţie conţine repere istorice inedite şi un capitol suplimentar despre noul mileniu, prezentând zeci de artiste, inclusiv pe faimoasa Kat Von D. Cartea expune și impactul pe care emisiunile de tip reality-show l-au avut asupra femeilor şi culturii tatuajului, felul în care supraviețuitoare ale cancerului de sân au ales tatuajul pentru a-şi ascunde cicatricile rezultate în urma mastectomiei, precum şi utilizările terapeutice ale tatuajului pentru femeile care lasă în urmă bandele de cartier, închisoarea sau situaţiile de abuz conjugal.

Cu aproape 200 de fotografii, Trupuri subversive este un ghid esenţial pentru cultura femeii tatuate.

Pe 21 noiembrie, Editura Hecate își inaugurează colecția Hecate cu „Împărtășirea lumii” de Luce Irigaray, un volum în care una dintre marile personalităţi ale gândirii critice europene vorbește despre cum să ne reorganizăm coexistența cu celălalt, în condițiile în care nu se mai poate trăi înăuntrul și prin intermediul unei singure lumi.

Într-o lume fragmentată de diferențe tot mai pregnante, de contexte tot mai variate și de orizonturi tot mai largi, încercările de găsire a unui orizont comun sunt adeseori finalizate în conflict. Sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 11, editura Hecate își dorește să găsească noi moduri de relaționare a subiectivităților diferite prin lansarea volumului „Împărtășirea lumii”, de Luce Irigaray. Sunteţi așteptaţi la o discuție despre diversitate și teritorii comune cu Miruna Pantel (Centrul Filia), prof. univ. dr. Mihaela Miroiu (Facultatea de Științe Politice, S.N.S.P.A.) și lect. univ. dr. Theodora-Eliza Văcărescu (Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București), în compania traducătorului ediției în limba română, Ovidiu Anemțoaicei (co-fondator Editura Hecate).

 

EDITURA HERALD

Peste 300 de titluri, 8 evenimente prilejuite de apariţia unor noi proiecte editoriale, reduceri între 15 şi 35 de procente, invitaţi deosebiţi.

Câteva titluri: romanul „Isus”, de Corin Bianu (se lansează vineri, 20 noiembrie, de la ora 17), „Dialoguri asupra religiei naturale”, de David Hume (tot vineri, de la ora 19), „Odiseea umană”, de Lonard Mlodinow (aceeaşi oră), şi, nu în cele din urmă, lansarea colecţiei Gurdjieff, cu primul titlu, „Viaşa este reală doar atunci când Eu sunt” (sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 16.30).

Toate evenimentele Herald: aici.

 

 

EDITURA NEMIRA

Conform blogului editurii, târgul este un eveniment foarte important pentru Nemira, care „a capacitat la maximum atât echipa editorială cât şi producţia de carte din această toamnă, urmând să îşi surprindă cititorii cu foarte multe noutăţi din literatura universală, fantasy, science-fiction, Young Adult, dar şi cu titluri din colecţiile de teatru, psihologie şi poezie”. Găsiţi aici programul întreg al momentelor pregătite de editură, din care vă recomandăm lansarea celor mai noi titluri din colecția Babel: Distanţa dintre noi, de Jhumpa Lahiri, Viaţa elfilor, de Muriel Barbery, autoarea titlurilor Eleganţa ariciului şi O delicatesă, precum şi poemul în proză Charlotte, de David Foenkinos. Invitați: Dana Ionescu, coordonatoarea colecției, Cezar-Paul Bădescu și Carmen Mușat. Invitat special: Maia Morgenstern, care va oferi publicului o lectură-eveniment din romanul Charlotte, de David Foenkinos.

Dacă nu aveţi timp pentru eveniment, sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 17, măcar căutaţi antologia 111 cele mai frumoase poezii ale generației ‘80. De asemenea, o carte râvnită la acest Gaudeamus va fi cu siguranţă Sculptând în timp, de Andrei Tarkovski. Lansarea ei, duminică, 22 noiembrie, de la ora 15.30.

Share.

About Author

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura