Născut în Argentina, Carlos L’Abbate a fost învăţător de școală primară şi şi-a dedicat mare parte din tinereţe lucrului cu copiii străzii şi cu bătrânii. Aceste experienţe l-au pus în faţa unor întrebări legate de relaţia noastră cu viaţa şi moartea, de sensul vieţii şi de adevărul existenţei. A părăsit Buenos Aires în 1989 în căutarea  răspunsurilor. A călătorit mult şi a urmat mai multe căi spirituale, până a ajuns să înţeleagă că totul e una, totul e aici, totul e  acum.Meditațiile sale au fost reunite într-o carte – Despre prezență. O călătorie spre sine – care este atât un îndemn, cât și un ghid în adventura descoperirii de sine.

Miercuri, 18 martie, ora 18:30, vă așteptăm la Cărturești Verona, pentru a porni în călătoria spre spre sine alături de Carlos L’Abbate, care ne va vorbi despre cele trei stadii ale unei minți atente.

Prezentările vor fi făcute de Șerban Radu, cofondator al Librăriilor Cărturești, care ne va introduce în universul lui Carlos L’Abbate.

Într-o lume în derivă, călăuzele sunt prețioase. Vă așteptăm alături de noi, pentru a porni în aventura cunoașterii de sine.

„Autorul ne oferă un fel de carte de înţelepciune contemporană– o înţelepciune practică, adaptată vremurilor noastre şi stiluluinostru de viaţă, în lumea complexă şi agitată în care trăim.

O înţelepciune înrădăcinată în observaţia simplă, dar profundă că noi nu suntem cu adevărat prezenţi în viaţa noastră – nu suntem cu adevărat prezenţi în gesturile, sentimentele, relaţiile şi mai cu seamă în gândurile şi mintea noastră. Autorul ne spune că trebuie să ne apropiem mai mult pentru a descoperi adevărata Prezenţă – prezenţa-conştientă, cum o numește Carlos – care ne va ajuta să ne simţim împliniţi şi împăcaţi cu noi înşine, în armonie şi fericiţi cu viaţa noastră şi a celorlalţi. Părem, cum spune Carlos, căzuţi „într-o vrajă care ne-a convins că fericirea noastră depinde de lume şi de aceea ne trăim viaţa în mod extrovertit, fără a înţelege că noi înşine suntem fericirea pe care o căutăm în lucruri exterioare.” – Magda Cârneci, poet şi istoric de artă

Share.

About Author

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura