“Întotdeauna mi-am dorit să lucrez într-o librărie. Este un mediu de lucru plăcut și ai posibilitatea de a interacționa cu diferite tipuri de oameni. Te dezvolți personal foarte mult.”

Alexandru Manea a lucrat în voluntariat înainte de a se angaja la Librăria Mihai Eminescu din București, o librărie cu tradiție, care a știut să țină pasul cu vremea. Alexandru este cel mai tânăr membru al echipei, are doar 24 de ani și se mândrește cu colegii săi experimentați. Mai ales cu colegele, că sunt mai numeroase (sic!).

El crede că librăria se bucură de clienți și datorită poziționării centrale, în apropierea Universității, având parte de mulți studenți-vizitatori în fiecare zi. „Aici, eşti observat că vrei sau nu vrei. Zona este foarte bună…”

Librăria atrage şi datorită faptului că nu se axează numai pe cărţi, care rămâne „produsul” cel mai căutat. Se găsesc la Eminescu şi obiecte de papetărie sau suveniruri, instrumente de scris de calitate şi orice iubitor de cafea ştie că, la subsol, se află un stand cu renumita cafea marca Gheorghe Florescu.

Caderea_ConstantinopoleluiCititor înrăit, Alexandru preferă literatura clasică românească. Vintilă Corbul este un autor îndrăgit, iar dacă ar fi să menţioneze un titlu, acela ar fi „Căderea Constantinopolului”. „Cea mai tradusă carte românească”, menţionează librarul, „un roman istoric, excepțional de bine scris”.

 

Share.

About Author

Absolvent de Jurnalistică ("Lucian Blaga", Sibiu) şi de academie militară (tot Sibiu), scriu de câţiva ani despre cărţi pe diverse bloguri - acum mă mai găsiţi la constantinpistea.ro - şi, recent, prin reviste (Accente şi Timpul).

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura