Cea de-a șaptea ediție a programului de instruire #ADMUSICAM, organizat de Institutul Cultural Român, se încheie cu două concerte susținute de tinerii muzicieni participanți la program: sâmbătă, 13 iulie, ora 17.00, la Palatul Mogoșoaia și duminică, 14 iulie, ora 19.00, la Sala George Enescu a Universității Naționale de Muzică din București. Intrarea este liberă la ambele concerte, în limita locurilor disponibile.

Concertul de duminică, 14 iulie, ora 19.00, de la Sala George Enescu a Universității Naționale de Muzică din Bucureștiva avea loc sub bagheta dr. Peter Stark și va cuprinde lucrări de Jacques Ibert – Divertisment și Francis Poulenc – Sinfonietta. Vor interpreta: Cristina Silvaș (flaut, piccolo), Ruxandra Cosmovici (flaut), Riana Savu (flaut), Cristina Buzu (oboi), Denisa Mitoi (oboi), Raluca Ciula (clarinet), Matei Adam (clarinet), Ionuț Tănăsescu (fagot), Vasile Pîrvu (fagot), Maria Fronea (corn), Andrei Șerbănescu (trompetă), Alice Hristodor (harpă), Fabiani Prcsina (pian, corn francez, trompetă), Rareș Cristea (percuție), Erica Marianciuc (percuție), Victoria Popa (vioară), Robert Sultan (vioară), Robert Amihălăchioaie (vioară), Vlad Niculiță (vioară), Enea Trailović (vioară), Cristiana Nichifor (vioară), Beatrice Marcu (vioară), Teodora Boloca (violă), Albert Urdărea (violă), Constantin Sima (violă), Adrian Istrate (violoncel), Larisa Dumitrescu (violoncel), Alin Sava (contrabas), Miruna Nicolae (contrabas).

Tinerii muzicieni din România și Republica Moldova participanți la programul #ADMUSICAM 2024 vor susține și un recital de cameră sâmbătă, 13 iulie 2024, ora 17.00, în Sala Scoarțelor a Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia. Vor putea fi ascultate lucrări de Destenay, Ginastera, Schumann, Borodin și Debussy.

De asemenea, în cadrul celor două concerte, muzicienii vor interpreta lucrarea „Victory of Lightˮ, scrisă de Vlad Răzvan Baciu special pentru programul AdMusicam și care a putut fi ascultată în primă audiție absolută în cadrul concertului „Preludiu de vară/AdMusicam Concert Series”, desfășurat pe 22 mai 2024, în Sala Mare a Institutului Cultural Român.

Ediția a șaptea a programului ICR #ADMUSICAM 2024, organizată în perioada 1-14 iulie 2024 la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia, constă într-o sesiune de două săptămâni de instruire în management personal, prezentare și audiții, dedicată tinerilor muzicieni. La ediția din acest an participă 29 de muzicieni, cu următoarele specializări: flaut, oboi, clarinet, fagot, corn, trompetă, harpă, pian, timpani, vioară, violă, violoncel, contrabas, dirijat. Participanții au vârste cuprinse între 17 și 25 ani și provin de la opt instituții de profil – licee și universități de muzică – din România și Republica Moldova.

În cadrul sesiunii de pregătire, tinerii muzicieni selectați au ocazia să participe la ședințe de consiliere vocațională, ateliere de prezență scenică și expresie corporală susținute de actorul Ionuț Kivu, Alexander Technique cu profesorul britanic Henry George, social media skills și personal branding. De asemenea au șansa să lucreze cu dr. Peter Stark, Directorul de repetiții al EUYO (Orchestra de Tineret a Uniunii Europene), care susţine un workshop de pregătire pentru audiții și tehnici orchestrale.

Programul de instruire #ADMUSICAM a fost iniţiat ca parte a Towards 2020 Phase 2: Skilling Musicians & Engaging Audiences in Europe’s Orchestral Sector, ce și-a propus să revigoreze, prin cultură, muzică şi dezbateri, idealurile ce au dus la crearea Uniunii Europene. Acesta include şi încercarea de a vedea în ce mod dezvoltarea abilităţilor orchestrale ar putea ajuta la sustenabilitatea Europei într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic şi cum pot fi create noi locuri de muncă pentru tinerii muzicieni europeni.

Evenimente organizate în parteneriat cu Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti Mogoşoaia și Universitatea Națională de Muzică din București

Share.

About Author

Avatar photo

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura