Joi, 28 iulie 2016, ora 19:00, la Biblioteca Metropolitană „Mihail Sadoveanu” (str. Tache Ionescu nr. 4, București) va avea loc un melanj de performance, poezie și proză.

Invitați: Valentina Chiriță (performance), Dmitri Miticov, Alin Ioan, Claudiu Soare, Andrei Dósa. Vasile Leac va citi poeme semnate de Mihai Traianu. Moderator: Felix Nicolau.

Eveniment al editurii frACTalia în parteneriat cu Biblioteca Metropolitană.

Parteneri media: BookHub, SemneBune.ro, Bookaholic.ro

afis_28 iulie

 

Valentina Chiriță (n. 1983) este poetă, traducătoare, editor literar, performace artist. A studiat filogogie şi teoria literaturii. Poeziile sale au fost incluse în antologii din România şi din străinătate. Ca performance artist, integrează poezia în proiecte interdisciplinare: Contaminations 2 la Centrul Naţional de Dans din Bucureşti; AlterText – proiect itinerant prezentat în patru oraşe din România; performance de lecturi la Insitutul Goethe, Institutul Francez şi la Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti. Din 2011, pseudonimul ca performance artist este Egg No Ego (http://eggnoego.tumblr.com/). Piesele ei au fost prezentate în București, Tel Aviv, Istanbul, Londra etc. Publicaţii: Umilirea animalelor (2010).

 

Andrei Dósa (n.1985, Braşov), poet şi traducător din literatura maghiară, a absolvit cursurile masterului de Inovare Culturală (denumit anterior master de Scriere Creatoare) din cadrul Facultăţii de Litere Braşov. A debutat cu volumul Când va veni ceea ce este desăvârşit (editura Tracus Arte, 2011), pentru care a primit Premiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu”. Volumul American Experience (editura Cartea Românească, 2013) a primit Premiul „Tânărul poet al anului 2013″, în cadrul Galei Tinerilor Scriitori, ediţia a IV-a, 2014. În 2015 publică volumul Nada, Editura Pandora M. Are colaborări cu revistele Poesis InternationalAstra şi Corpul T. În anul 2014 a beneficiat de bursa de creaţie a revistei Observator Cultural.

 

Alin Ioan (n. 1981) Îi place să meargă cu bicicleta și să privească lumea prin obiectivul aparatului de fotografiat. Consumă multă cafea și muzică. A publicat poezie în câteva reviste. Locuiește în Arad. Va debuta în toamna acestui an la editura frACTalia.

V. Leac a publicat mai multe cărţi de poezie; membru fondator al grupării literare Celebrul animal şi al revistei Ca şi Cum. În 2012, împreună cu Bianca Băilă, înființează la Timișoara MOI; coautor al evenimentelor așteptarea are ceva în comun cu gulerul ridicat al hainei cu care mergi la întâlnire și al ce poți vedea pînă unde ajungi.

Participă în cadrul platformei Spații în așteptare – 2013 cu proiectul Cuptorul din fabrica de zahăr.

Curator al evenimentului W. A. D. Arad  2014;

2014 – The Village Drones (l);

2015 – The Village Drones (ll).

 

Dmitri Miticov s-a născut pe 1 septembrie 1980, la Târgoviște. A absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universității Transilvania din Brașov. În 2006 a debutat la Editura Vinea cu volumul de poezii Efectul de peliculă, urmat de Numele meu e Dmitri (Editura Paralela 45, 2010) și Dmitri: uite viata (Casa de editură Max Blecher, 2012). În 2015 publică Dmitri: genul cinic, Editura Cartea Românească.

 

Mihai Traianu (1940-2007). A publicat volumele de poezie Stăpân de pajiști (1977; câștigător al premiului pentru debut al Editurii Dacia din Cluj-Napoca, 1976); Trecerea râului, Editura Sophia (1993); Aevea, Editura Mirador (1999); Lumina zodiacală, Editura Nigredo (2003).

 

Claudiu Soare s-a născut pe 24 martie 1969, la Ploieşti. În 1994 obţine licenţa în limba şi literatura hindi, la Universitatea Bucureşti, cu lucrarea Sânniasa Upanisad – psihologia renunţării; doi ani mai tîrziu, în 1996, îşi încheie studiile de indianistică la Institutul Naţional de Limbi şi Literaturi Orientale din Paris, cu lucrarea Le réalisme mystique dans la littérature de Nagarjun. Nu va mai da curs niciodată acestei orientări spirituale. A publicat volumele de versuri Melancolia, 2013 (Tracus Arte), Neantul îndrăgostit, 2009, Jurnalul unui crocodil ratat, 2006, Frica de a trăi din nou, 2004, Metafizica Bambara, 2001, Psalmii Maimuţei, 1998 (Vinea). La editura Cartea Românească îi apare în 2010 romanul fantastic Nimeni sau Fumătorul de pipă. În 2011 publică la Humanitas Singurătatea lui Adam (despre neîmplinire şi alte regrete), iar în 2014 Tratament împotriva revoltei şi Extaz. Jurnal ingrat. A tradus din literatura franceză texte semnate Céline, Sade, Philaret Chasles, Charles Nodier, Jean Genet, Baudelaire, Artaud, Casanova, Michel Onfray, Henri Michaux etc. Periculoasa blândețe a vieții, de Claudiu Soare, apare în colecția „Literatură română contemporană: Proză contemporană – harmalină”, Editura frACTalia, 2016.

 

Mai multe informații la pagina: http://www.fractalia.ro/actualitate/

 

Foto credit copertă : metropotam.ro

Share.

About Author

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura