Sâmbătă, 20 mai, în intervalul 19:00-02:00, la Opera Comică pentru Copii a avut loc Noaptea Muzeelor, eveniment gratuit adresat întregii familii, la care au participat 1180 de spectatori.

unnamed (1)

Activitățile oferite publicului pe toată durata serii s-au desfășurat în cinci spații distincte, la care s-a adăugat și turul în culise, realizat la cererea spectatorilor. Cu ocazia Nopții Muzeelor, a avut loc și lansarea Magazinului OCC, care conține jocuri educative și produse promoționale inspirate din producțiile OCC.

Startul Nopții Muzeelor la Opera Comică pentru Copii a fost dat chiar din fața clădirii, unde Uriașii din baletul “Jack și Vrejul de Fasole” au întâmpinat publicul curios să afle ce se petrece înăuntru. Odată intrați în foyer, spectatorii au fost transpuși în atmosfera medievală creată de trupa Truverii, cu instrumente muzicale și dansuri ce au transmis voia bună care anima burgurile medievale și serbările populare. Un etaj mai jos, în Sala UnderGrant, cei mici au făcut cunoștință cu cele mai prietenoase reptile – pitonul alb și iguana – spre încântarea și fascinația lor. Maeștrii deghizării – cameleonul, dragonul de mare și insecta băț – au fost în centrul atenției în Salonul Mozart, la o lecție interactivă de biologie, oferită de Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”.

unnamed

Ambele reprezentații cu Dodi și Roni, cei doi exploratori neînfricați care studiază flora și fauna planetei împreună cu tânăra cercetătoare Andreea Drăghici, s-au desfășurat cu sala arhiplină și cu multe întrebări din public. Pofta de joacă și distracția au fost atributele celor două săli cu Jocuri OCC puse gratuit la dispoziția publicului la etajul al treilea al clădirii, până după miezul nopții. Cine a fost cucerit de un joc anume, a avut posibilitatea să-l achiziționeze pe loc, de la Magazinul OCC. Suplimentar față de programul anunțat inițial, tururile ghidate “În Spatele Cortinei” au încheiat Noaptea Muzeelor la Opera Comică pentru Copii, aducându-i pe cei mici pe scenă, spațiul cel mai îndrăgit din toată clădirea.

Pe lângă activitățile pregătite special pentru Noaptea Muzeelor, echipa OCC a invitat publicul prezent să doneze o carte pentru copii, în urna amplasată la intrarea principală în clădire. Multe școli din mediile defavorizate nu dispun încă de o bibliotecă pentru elevii lor, tocmai de aceea putem contribui împreună la crearea fondului de carte pentru o asemenea bibliotecă școlară. Campania de strângere de cărți școlare a fost prelungită până pe 31 mai.

Noaptea Muzeelor este un demers european, iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, în anul 2005. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor. Noaptea Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc pe 18 mai.

Până la finalul stagiunii, Opera Comică pentru Copii pregătește a treia ediție a festivalului organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, în perioada 1-4 iunie. Anul acesta, Festivalul “Opera Copiilor” include zeci de evenimente și activități pentru întreaga familie, desfășurate în Parcul Herăstrău și la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”. Gala Operei Comice pentru Copii, OCC cinema, concerte lecție, ateliere interactive pentru copii și părinți, jocuri de societate, concursuri de puzzle, concursuri pe FreeWheel și Treasure Hunt sunt doar câteva dintre activitățile de care ne vom bucura în cele 4 zile de festival. Bilete pentru spectacolul de gală programat pe 3 iunie în Teatrul de Vară din Parcul Herăstrău sunt disponibile în rețeaua bilete.ro – cu minim 48 de ore înainte de eveniment – și la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii (Calea Giulești nr. 16), conform programului afișat la sediu și online.

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura